HSYK seçimleri için oy avına çıktılar

HSYK seçimleri için oy avına çıktılar

Paralel yapılanmanın büyük önem veridiği HSYK seçimleri öncesi birçok Yargıtay ve Danıştay üyesi yoğun bir çalışma içine girdi

Hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı her fırsatta Yargıtay’ın iç işine karışmakla itham eden Yargıtay yönetimi, kendi bünyesindeki üyelerin ilk derece mahkemelerdeki seçime müdahil olmalarına sessiz kaldı.

Çok sayıda Yargıtay üyesi, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için aday olan ve paralel yapıya yakınlığı ile bilinen hakim ve savcılar için seferber oldu. Yaklaşan HSYK seçimleri öncesi, ilk derece mahkemelerinden HSYK’ya seçilecek üyeler için Yargıtay ve Danıştay üyeleri yoğun bir çalışma yürütüyor.

Birçok Yargıtay ve Danıştay üyesi   il il dolaşarak paralel yapıya yakınlığı ile bilinen adaylara oy istiyor. Yargıtay üyelerinin, kendilerinin oy kullanmayacakları bir seçime müdahalesi anlamına gelen bu tutum, Yargıtay yönetimince görmezden geliniyor.

Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçimlere müdahale anlamına gelecek bazı çalışmaları şöyle:

- Yargıtay üyesi Eray Gültekin: HSYK seçimlerinde aday olduğunu açıklayan İzmir Cumhuriyet savcısı ve Balıkesir eski Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer ile birlikte adliyeleri geziyor ve oy talep ediyor.

- Yargıtay üyesi İbrahim Tufan Ataman: Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ve Ankara Batı C.Savcısı Murat Demir ile birlikte Bartın’da seçim çalışması yaptı. Ataman ayrıca Bolu’da da oy istedi. Ataman’ın gittiği her yerde mevcut HSYK’ya övgüler dizdiği ve hükümeti eleştiren beyanlarda bulunduğu öğrenildi.

- Yargıtay 11. Ceza Dairesi üyesi Mesut Budak: Bitlis, Muş, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin HSYK seçim çalışmaları yürüttü.

- Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyesi Resul Çakır: Simav Adliyesinde seçim çalışmaları yaparak bazı bağımsız adaylar için oy istedi.

- Yargıtay üyesi Necati Meram: Balıkesir, Edremit ve Ayvalık çevrelerinde seçim çalışmaları yaptı.

- Yargıtay Üyeleri Süleyman Kul ve Muharrem Karagül: Denizli adliyesinde çalışma yaptı.

- Yargıtay üyesi Sefa Mermerci: Kastamonu ve çevre illerinde HSYK adayı olan kimi isimler lehine seçim çalışması yaptı.

- Yargıtay Üyesi Muharrem Karayol: Antalya’da yemekli toplantılar organize ederek oy istedi.

Seçimlere müdahale etti

- Danıştay üyesi İbrahim Ali Usta: Çankırı Adliyesinde HSYK çalışmaları yaparak Yargıda Birlik Platformu aleyhine propaganda yaptı.

- Danıştay üyesi Resul Çomoğlu: Şanlıurfa adliyesinde çalışmalar yaptı. 

 

KAYNAK:STAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.