'Paralel Yapı' operasyonlarında geçen ay 433 kişiye gözaltı

'Paralel Yapı' operasyonlarında geçen ay 433 kişiye gözaltı

'FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda haziran ayında 433 kişi gözaltına alındı; şüphelilerden 160'ı tutuklandı.

Devlet içinde yapılanarak çıkarları doğrultusunda usulsüzlük, yasa dışı uygulama ve kumpas çalışmaları yürüten 'Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik haziran ayındaki operasyonlarda 433 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 'FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonların başladığı 2014'ten bu yana toplam 4 bin 444 zanlı gözaltına alındı, bunlardan 982'si tutuklandı. Tutuklananların bir bölümü itirazlar üzerine ya da yargılama süreçlerinde serbest bırakıldı.

Bu yılın ilk 3 ayında toplam 675, nisan ayında 671, mayıs ayında ise 865 şüphelinin gözaltına alındığı FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda haziranda da 433 kişi gözaltına alındı. Haziran ayında gözaltına alınan şüphelilerden 160'ı tutuklandı.

habe

2014-2015'te 1800 DOLAYINDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

FETÖ/PDY'ye yönelik 2014'te "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "devlet bürokrasisinde, emniyette ve yargıda yapılanmak", "örgüte yakın kişilerin kamu kurumlarına ve TSK'ya yerleşmesini, yükselmesini sağlamak ve buralardaki bazı personelin tasfiyesini yapmak", "örgüte finansman sağlamak", "çıkarları doğrultusunda siyasetçileri, askerleri, iş adamlarını, bürokratları, emniyet personelini, gazetecileri, akademisyenleri usulsüz ve yasa dışı dinlemek", "KPSS ve emniyet sınavları ile askeri sınavlarda usulsüzlük yapmak" gibi çok sayıda suçtan operasyon başlatılmıştı.

Operasyonlarda 2014 ve 2015'te 750'si polis, 80'i asker olmak üzere yaklaşık bin 800 dolayında kişi gözaltına alınmıştı. 2015 sonu itibarıyla aralarında FETÖ/PDY'nin üst yönetiminden isimlerin de olduğu 278 zanlı cezaevinde bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.