Gazetecileri de dinlediler

Gazetecileri de dinlediler

Paralel yapı operasyonunda ortaya çıkartılan dinleme listeleri dehşete düşürdü. Savcılık’ta zanlılara sorulan isimler arasında medya patronlarından işadamlarına, siyasetçilerden sanatçılara her kesimden isim bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, 2008-2013 arasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü bünyesinde önleyici istihbari faaliyetlerde iletişimin tespit edilmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesinde usulsüzlük iddiasını araştırdı. Müfettişler, şubenin yılda yaklaşık 9 bin telefon dinleme gerçekleştirdiğini belirledi.

HÂKİMLER, SİYASİLER DİNLENDİ

Müfettişler, 15 Nisan 2013 itibariyle bilgisayarlarda yeni bir program kullanılmaya başladığı ve bu tarih öncesi verilerin dijital ortamda olmadığı bilgisi üzerine sadece iletişime müdahale talep yazıları ve mahkeme kararları üzerinde inceleme yapabildi. Raporda, yapılan yasadışı dinlemelere ilişkin detaylı bilgiler verildi. Şüpheliler Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın vergi mahkemesi hâkimi Hasan Erdem'i dinlettikleri ortaya çıktı. Rapora göre, Aydın Doğan'ın 826 milyonluk vergi cezası davasına bakan Erdem'in tüm telefonları Ergenekon kapsamında dinlendi. Hâkim Uğur Volkan Keçeci Ergenekon üyesi, Yargıtay eski Başkanı Eraslan Özkaya da organize suç örgütü üyesi iddialarıyla dinlendi. Dinlemelerden siyasiler de nasibini aldı MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri Ergenekon örgütü kapsamında dokunulmazlığına rağmen 2 ay dinlendi. AK Parti milletvekili Metin Külünk ve BBP MYK üyesi Metin Corut da organize suç örgütü üyesi gibi gösterilip dinlendi. Eski Dışişleri Bakanı Emre Gönensay da teknik takibe alınanlar arasında.

ANAYASAL DÜZENİ İHLAL

Müfettişler raporun sonuç bölümünde, usulsüz dinlemeler yapıldığının çok açık olduğunu, iletişime yasadışı şekilde müdahale edildiğini, önleyici istihbari faaliyetlerde iletişimin tespit edilmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesinde usulsüzlükler yapıldığını kaydetti. Müfettişler eylemin yaygın, sistematik ve organize yapıldığını belirterek 38 polis hakkında anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar kapsamında işlem yapılması gerektiğini kaydetti.

GAZETECİLERİ DE DİNLEDİLER

Raporda çok sayıda gazetecinin de dinlendiği kaydedildi. Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila Ergenekon kapsamında, televizyoncu Müge Anlı organize suç örgütü üyesi, Habertürk yazarı Fatih Altaylı ve gazeteci Oray Eğin de Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddialarıyla dinlemeye alınmış. Yeniçağ gazetesi yazarı Behiç Kılıç ile Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç de Ergenekon kapsamında dinlenenler arasında. Yasadışı takip talep yazılarında Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer'in imzası bulunuyor. Fethullah Gülen'in bir dönem çok yakınında olan ve Gülen'in kendisine "Seni de dinlettim" dedğini açıklayan yazar Latif Erdoğan ve oğlu Metin Erdoğan da organize suç örgütü üyeliği iddiasıyla dinlenmiş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.