Paralel Yapı'nın Türkiye imamı: Mustafa Özcan

Paralel Yapı'nın Türkiye imamı: Mustafa Özcan

Lakabı 'Deli Yumruk' olan Türkiye imamı Mustafa Özcan, Paralel Yapı'nın Fethullah Gülen'den sonraki en etkili ismi..

Fethullah Gülen'den sonra Cemaat'in en etkili ismi olan Mustafa Özcan, Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunmuş.

CEMAATİ YÖNETEN 7 İSİM

Sabah'ın ulaştığı bilgilere göre Mustafa Özcan ayrıca; Şerif Ali Tekalan, Mehmet Ali Şengül, İsmail Büyükçelebi, Erdoğan Tüzün, Abdullah Aymaz, Naci Tosun ile birlikte "cemaatin büyük 7 ağabeyi" olarak bilinen isimler arasında. Mustafa Özcan katı ve disiplinli biri olarak biliniyor. Öyle ki cemaatteki lakabı "demir yumruk."

İSTANBUL İMAMLIĞI YÜRÜTTÜ

Mustafa Özcan,  Diyanet İşleri Başkanlığı adına Kartal'da ilçe vaizliği yaparken cemaat adına da İstanbul imamlığı yürüttü. Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüğü'nden 2002'de emekli oldu. Aynı yıl Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Özcan 2006'da bu görevinden ayrıldı.

PARAYI KONTROL EDİYOR

Mustafa Özcan, ayrıca Kaynak Holding'i uzun yıllar yönettiği için cemaatin parasal gücünü kontrol eden az sayıdaki kişiden biri olarak nitelendiriliyor. Mustafa Özcan'ın şirketini koruyan Hisar Güvenlik, Kaynak Holding'in de şirketlerini koruyor. Gülencilere yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e geçtiğimiz mart ayında Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen operasyonun, Gülencilerin kasası olarak da nitelendirilen Mustafa Özcan'a yönelik olduğu belirtilmişti. Kaynak Holding'in uzun süre başında bulunan Mustafa Özcan'ın, Fethullah Gülen'den sonraki en etkili ismi olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.