Paralelcilerden Algı operasyonlarına devam

Paralelcilerden Algı operasyonlarına devam

FETÖ'ye finansal destek sağladığı tespit edilen ve operasyon düzenlenen Paralel Yapı, algı operasyonlarını bugün de sürdürdü. Operasyonun mali ayağından bahsetmeyen medya grupları 'medyaya baskı' yalanına devam etti..

MASAK'ın İpek Holding'in hesaplarından Fethullahçı Terör Örgütü'ne finans desteği sağladığına yönelik raporu üzerine harekete geçen savcılık, dün operasyon için düğmeye basmıştı.

Koza İpek Grubu şirketlerinin hesaplarında hakim kararıyla yapılan incelemede Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki banka hesaplarına 7 milyar 40 milyon dolar transfer edildiği tespit edilmişti.

Koza İpek Grubu'nun gazete ve televizyonlarına yönelik hiçbir operasyon yapılmadığı halde,Paralel Yapı'ya bağlı medya kuruluşları Zaman, Sözcü veCumhuriyet gibi gazeteler "medyaya baskı" yalanını dün olduğu gibi bugün de devam ettirdiler.

YALAN RÜZGARI

Bugün gazetesi operasyon kendilerine yapılmış gibi gösterip, birinci sayfasından"Susturamazsınız" başlığını atarak kamuoyunu yanıltma yoluna gitti.

Paralel Yapı'nın amiral gemisi Zaman ise birinci sayfa manşetinde, "Medyaya susturma operasyonu" başlığını kullanarak algı operasyonuna imza attı.

Paralelin tetikçiliğine soyunan Can Dündar'ın yönettiği Cumhuriyet gazetesi de birinci sayfasında, "Muhalif medyaya terörist suçlaması, Koza-İpek'e sabah baskını" başlığı taşıyan çarpıtma haberiyle FETÖ'ye desteğini sürdürmüş oldu.

Taraf gazetesi neredeyse tüm birinci sayfasına algı operasyonuna ayırarak,"Saray'ın korku operasyonu" başlığını kullandığı haberde, "İktidarın yolsuzluklarını ve hukuksuzluklarını yazan medya kuruluşlarına operasyon için kurulan hükümet icraatlarına başladı" şeklinde zırvalıklarını haberine taşıdı.

CHP'nin gazetesi Yurt da manşetinde "Medyaya sivil darbe" başlığını kullanarak skandal bir habere imza attı.

Paralel Yapı'nın 'SÖZCÜ'sü de haberinde, "Koza Altın, Kanaltürk, Bugün TV, Bugün ve Millet gazetisinin sahibi İpek Grubu'na baskın" başlığını kullandı.

Birgün gazetesi de, manşetinde "Basına saray operasyonu" diyerek yalan korosuna katıldı.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'Yİ OYUNA GETİRDİLER

Dün başlatılan paralel algı bombardımanı ve operasyonunun ardından 'Medyaya baskı kabul edilemez' şeklinde tepki veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de bu operasyonun kurbanı oldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.