Paralel'in Avrupa oyunu tutmadı

Paralel'in Avrupa oyunu tutmadı

Paralel Yapı'nın, dershane düzenlemesini AİHM'ye götüreceği iddiası yalan çıktı. Paralel'in dershane derneği Güvender de Avrupa Eğitime Destek Kurumları Birliği ENES'e kabul edilmedi.

Paralel Yapı'nın dershaneler konusurda Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikâyet edeceği iddiası da yalan çıktı. Paralel Yapı'nın dershanelerinin üye olduğu Güvender'in, Avrupa Eğitime Destek Kurumları Birliği'ne üyeliği reddedildi. Ayrıca Birlik Başkanı George Hagitegas, Türkiye'yi AİHM'ye şikayet söz konusu olamayacağını belirterek, Türkiye'deki dershane dönüşümünü desteklediklerini söyledi. İnsan kaynağı olarak gördüğü dershanelerin dönüşüm sürecini başından beri sabote etmeye çalışan Paralel Yapı geçtiğimiz günlerde Avrupa Eğitime Destek Kurumları Birliği Başkanı Hagitegas'in Milli Eğitim Bakanlığı'nı AİHM'ye şikâyet etmeye hazırlandığını iddia etmişti. Bu iddia birinci ağızdan yalanlandı.

'DESTEKLİYORUZ'

Avrupa Eğitime Destek Kurumları Birliği (ENES) Yöneticileri ile Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan toplantıda, ENES Başkanı Hagitegas, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, TÖDER Başkanı İbrahim Taşel ve Başkan Yardımcısı Metin Özer ile bir araya geldi. Hagitegas Türkiye'de dershanelerin dönüşümü sürecinden sonra atılan adımlardan memnunluk duyduklarını belirterek, "Dershanelere; temel lise, ortaokul, ilkokul, özel öğretim kursu ya da etüt eğitim merkezi gibi yeni kurumlara dönüşebilmesine imkânı sağlanması hem öğrencilerin hem de sektörün mağduriyetini önlemiştir. Ayrıca dönüşen dershanelere teşvik sağlanması, öğrencilere 1000 euronun üzerinde eğitime katkı payının verilmesi de sektörümüzü geliştirecektir" dedi Dershanelerle ilgili açıklamalarının Türkiye'deki bazı basın organlarında çarpıtıldığını söyleyen Hagitages, "Bizim gündemimizde bu konuyu bir insan hakkı ihlali olarak mahkemeye taşımak yok. Ayrıca birliğin böyle bir yetkisi de yok Türkiye'de atılan adımları olumlu buluyoruz" diye konuştu.

DÖNÜŞÜM İÇİN BAŞVURU SÜRESİ BİTTİ

Türk eğitim sisteminde 50 yıldır faal olan dershaneler artık tarihe karışıyor. Dershanelerin özel okula dönüşümü için dün saat 17.00 itibariyle başvurular sona erdi. Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre 2 bin 415 dershane özel okula dönüşüm için başvuru yaptı. Bunlardan 2 bin 235'inin dönüşüm başvuruları kabul edildi. Bu kurumlardan bin 401'ine okul izni verildi. Yaklaşık 400 dershane ise hiçbir dönüşüm programına başvuru yapmadı. Paralel Yapı'nın dershaneleri ise özel okul başvurularını da geri çekerek "kanun dışı olarak" dershanecilik faaliyetlerine devam edeceklerini duyurdu.

Sabah

 

Bu haber 1,028 kez okundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.