İkinci Habur Olacak

İkinci Habur Olacak

Pariste öldürülen 3 PKK'lının cenazesi bugün Türkiye'ye getiriliyor. BDP'liler cenazede karalar giyecek ve atkı takacak.

Paris'te suikastla öldürülen PKK kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenaze töreni için Türkiye alarma geçti.
 
100 bin kişinin katılması beklenen cenaze törenlerinin ikinci bir Habur şovuna dönmesinden endişe ediliyor.
 
Cenazede polisin arama yapmayacak olması dikkate değer. BDP'liler ise kadın ve çocukları da cenazeye sürüklüyor.
 
KARALAR GİYİP ATKI TAKACAKLAR
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir cenaze törenine nasıl katılacaklarını açıkladı.
 
Baydemir, 'Biz duygularımızın ifadesi olarak 7'den 70'e o gün karalar giyeceğiz. Boynumuza da barışa sahip çıktığımızın ifadesi olarak beyaz kaşkol, beyaz şal takacağız.
 
Provokasyondan zerre kadar kaygımız olsa, kadın, çocuk, yaşlıları davet etmezdik' dedi.
 
Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadının cenazeleri, bugün Paris'ten İstanbul'a getirilecek ve akşam uçağıyla Diyarbakır'a gönderilecek.
 
Bu gece Bağlar Hastanesi morgunda bekletilecek cenazeler, sabah cemevinde yapılacak dini törenin ardından saat 11.00'de Batıkent Meydanı'na getirilecek. Asıl tören de burada yapılacak.
 
100 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR
CENAZE töreni için bir resmi başvuru yapılmayan Diyarbakır Valiliği ise yeni provokasyonlara karşı bir dizi önlem aldı. Planlamada BDP'li yöneticilerin taleplerinin de dikkate alındığı bildirildi.
 
Valilik, 100 bin kişinin katılması beklenen törenin güvenliği için Emniyet'ten takviye istedi. Bunun üzerine başka illerde görevli yaklaşık dört bin polis Diyarbakır'a kaydırıldı.
 
Törende toplam 10 bin polis görev yapacak. Jandarma ve askeri birlikler de hazır bekletilecek.
 
ÜST ARAMASI YAPILMAYACAK
TÖRENE katılmak için Batıkent Meydanı'na gidenlere kimlik kontrolü ve üst araması da yapılmayacak. Tören, polis kameraları aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki kriz masasından da an be an izlenecek. Cenazeler, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.
 
KADINLAR CENAZEYİ BÖYLE ALMIŞTI
Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazelerini dün Fransa'da böyle teslim almışlardı. Cenazeleri kadınların omuzlaması ilginç bir görüntü ortaya çıkarmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.