Paris Saint Germain evinde KAZANDI 2-1

Paris Saint Germain evinde KAZANDI 2-1

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur mücadelesinde Paris Saint Germain, Valencia'yı Lavezzi ve Pastore'nin golleriyle 2-1 geçerek tur için önemli bir avantaj sağladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur mücadelesinde Valencia ile Paris Saint Germain Mesatalla'da kozlarını paylaştı. Paris ekibi mücadeleden 2-1'lik galibiyet alarak rövanş için çok önemli bir avantaj sağladı. PSG'nin gollerini 10. dakikada Ezequiel Lavezzi ve 43'te Javier Pastore kaydetti. Adil Rami'nin 90'daki golü Valencia'ya rövanş için umut verdi. Paris ekibi bu skorla, evinde oynayacağı 2. tur rövanş mücadelesi için çok önemli bir avantaj elde etti.

KONTROL PSG'DE

İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf konuk ekip PSG idi. Organize bir şekilde hücuma çıkan konuk ekip, etkili silahları Lucas Moura, Lavezzi, Ibrahimovic ve Pastore ile tehlikeler yarattı. Valencia ise hücum anlamında hareketlilik gösterse de PSG'nin etkili savunmasını aşamadı.

 

LAVEZZİ PERDEYİ AÇTI

10. dakikada vatandaşı Javier Pastore ile harika bir ver-kaç yapan Lavezzi, güzel bir çalım atarak sağ çaprazdan kaleyi gördü. Çok sert bir şut çıkaran Arjantinli futbolcu topu filelere göndererek durumu 1-0'a getirdi. Rakibine neredeyse hiç pozisyon vermeyen Paris Saint Germain, 43'te Pastore'nin bulduğu golle farkı 2'ye çıkarttı ve soyunma odasına iyice rahatlamış biçimde gitti. İlk yarıda rakip oyuncuyla yaşadığı tartışma sonrasında sarı kart gören genç oyuncu Marco Veratti, sarı kart görerek ikinci maç için cezalı duruma düştü.

SOLDADO KAYBOLDU

Valencia'nın en etkili silahlarından olan Roberto Soldado, PSG'nin sert savunması arasında varlık gösteremedi. Thiago Silva'nın sakatlığında Sakho ve Alex ikilisini savunmanın göbeğine yerleştiren Ancelotti, İspanyol oyuncuyu sert savunmayla durdurmakta başarılı oldu.

LAVEZZI YİNE SAHNEDE

İkinci yarıda da hücumda etkili olan taraf Fransız ekibiydi. Zlatan Ibrahimovic ilk yarıda pek gösteremediği hücumdaki liderlik özelliğini sergilemeye başlayınca PSG'nin etkinliği arttı. İsveçli'nin 60. dakikada sol çaprazdan çektiği şutu Vicente Guaita zorlukla çıkartırken Levezzi önünde bulduğu boştaki topu auta gönderdi. Tam 2 dakika sonrasıda kaleciyle karşı karşıya kalan Tangocu, topu kalecinin kucağına atarak yine bir pozisyondan eli boş döndü. Bu dakikalarda risk alan Valencia savunmasının arkasındaki boşlukları iyi değerlendiren PSG, 65'te de Ibrahimovic'le tehlike yaratsa da Guaita'yı geçemedi.

 

BÜYÜK TARTIŞMA

Oyuna ikinci yarıda giren Clement Chantome'un 71. dakikada kaydettiği gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken hakemin bu kararı byük tartışma yarattı. PSG'li futbolcular topun Valencia savunmasından geldiğini ve pozisyonun ofsayt olmadığı konusunda hakemin etrafını sarsalar da İtalyan hakem Paolo Tagliavento kararından caymadı.

RAMİ UMUT VERDİ

Kendi sahasında güçlü rakibi Paris Saint Germain'e karşı oyun kontrolünü sağlamakta zorlanan Valencia ilk ve tek tehlikeli atağını 75. dakikada Nelson Valdes ile buldu. İkinci yarının başında oyuna giren Valdes ceza sahasının solundan savunma arkasına sarktı ve çok müsait pozisyonda golle burun buruna geldi. Paraguaylı oyuncunun vuruşu yan ağlara takıldı. Özellikle oyunun son 15 dakikalık bölümünde baskılarını artıran Valencia, gol için saldırsa da çabalar yeterli olmadı. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde ise duran topta Adil Rami kaleci Sirigu'yu etkisiz bırakarak topu filelere gönderdi ve bu gol Valencia için Parc Des Princes Stadı'ndaki mücadele için umut ışığı oldu.

IBRA ŞOKU!

Dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde Zlatan Ibrahimovic'in yaptığı sert hareket sonrası İtalyan hakem cebinden kırmızı kartı çıkardı. Bu kart Paris ekibi için adeta şok etkisi yarattı. Fakat skor avantajını sağlayan PSG, maçtan istediğini aldı. 

RÖVANŞ 6 MART'TA

Paris Saint Germain ve Valenci arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş mücadelesi 6 Mart Çarşamba günü Parc Des Princes'te oynanacak. Maç TSİ 21:45'te başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.