Partilere aday olma yarışı

Partilere aday olma yarışı

12 Haziran'da genel seçime gidilecek olması sebebiyle partilere milletvekili aday adayı olmak için çok sayıda başvuru var...

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 12 Haziran'da genel seçime gidilecek olması sebebiyle partilere milletvekili aday adayı olmak için çok sayıda başvuru olmasını normal karşıladığını belirtti. Pakdil, müracaat sayısı, partide kadro zenginliğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Birtakım ziyaretler için Kahramanmaraş'ta bulunan TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, seçim sürecinde şartlara haiz olan her Türk vatandaşının aday adayı olabileceğini aktardı. Pakdil, şunları söyledi:

"25 yaşını bitirmiş, seçilme şartlarına haiz olan her Türkiye vatandaşının aday olma hakkı vardır. Partiler, kendilerine göre bir düzenleme yapacaktır. Yüksek Seçim Kurulu'na yapacakları müracaatlar dahilinde, bir kısım illerde merkez yoklaması yapacaklardır, bir kısım illerde ön seçim yapacaklardır. Buna, partilerin yetkili kurulları karar verir. Her partinin MKYK oluşumu var. Her parti bu hususta değişik kararlar alabilir. Şartları haiz olan her arkadaşımızın aday adayı olma hakkı vardır. Başvurusunu yapar, ilgili kurullar değerlendirir. Sonra partilerin kendi belirledikleri kurallar dahilinde adaylar belirlenir. Bir partiye ne kadar çok başvuru olursa, o partide o kadar çok kadro zenginliği vardır diye düşnüyorum."

CİHAN

Etiketler :