'Paşa'lara Suç Duyurusu

'Paşa'lara Suç Duyurusu

Darbe planı yapan emekli Orgeneral Çetin Doğan, İbrahim Fırtına, Özden Ördek ve Süha Tanyeri'ye kötü haber..

Mazlumder Kayseri Şubesi, darbe planı yapan emekli Orgeneral Çetin Doğan, İbrahim Fırtına, Özden Ördek ve Süha Tanyeri hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş'ın verdiği dilekçede, "Eğer darbe planlaması teoriden fiiliyata dönüştürülecek olsa idi planlamada yer alan gözaltı, el koyma işlemlerine muhatap olacağımız izahtan varestedir. Bu yönü ile suçtan doğrudan zarar gören konumunda olduğumuzun bilinmesini isteriz." denildi.

Adli binası önünde basın açıklaması yapan Taş, "Bir süreden beri kamuoyuna da yansıdığı üzere darbe planlarında isimleri geçen şüphelilerin başında olduğu yapılanmanın, 29'u general rütbesinde, 133 sair rütbelerdeki subaylardan müteşekkil oluşturdukları grupla darbe planlayarak ülke yönetimine el koymaya karar vermiş olduğu malumlarınızdır. Şüpheliler bu çalışmayı yaparken görünürde rutin askeri harekat planlaması yapıyor görünseler de, İstanbul Beşiktaş'taki savcılık makamına teslim edilen 5 bin sahifeye baliğ belgeler, ses kayıtları, sair sunumlar yapılan çalışmanın klasik bir askeri harekat planı olmadığını, açık bir darbe planı olduğunu ortaya koymuştur." diye konuştu.

Balyoz güvenlik harekat planı içerisinde yer alan ve basına yansıyan power point sunumların içerisinde bir kısım insan hakları kuruluşlarının yanı sıra Mazlumder'in de iç tehdit algılaması çerçevesinde değerlendirilerek darbe sunumlarına konu edildiğini ifade eden Taş, "Eğer darbe planlaması teoriden fiiliyata dönüştürülecek olsa idi, planlamada yer alan gözaltı, el koyma işlemlerine muhatap olacağımız izahtan varestedir. Bu yönü ile suçtan doğrudan zarar gören konumunda olduğumuzun bilinmesini isteriz." şeklinde konuştu.

Etiketler :