'Müslümanım' diyen dikkat! Bu fırsat kaçmaz

'Müslümanım' diyen dikkat! Bu fırsat kaçmaz

Pazar gecesi mübarek Berat Kandili. Peki Allah'ın rızasını kazanmak için Berat kandilinde neler yapılmalı? İşte önemli açıklamalar...

  • 23 Haziran Pazar gecesi Berat kandili...
  •  "Bu gecede açılan rahmet kapılarını Allah'ın rızasına kavuşmak için fırsat bilmeli."
  • "Yapılan ibadetler bazı kaynaklarda 1'e 20 bin katıyla."
  • Peygamber Efendimiz (S.A.S), bu gecenin gündüzünde oruç tutmayı tavsiye ediyor.
 

Pazar gecesi Yüce Yaradan'ın kullarına af ve rahmet kapılarını açtığı, mübarek üç ayların pırlantalarından biri olan Berat Kandili .

 

Röportaj: "Şaban ayının 15. gecesi. yan, 14'ünü 15. güne bağlayan gecedir. İsmi de Berat, bu bizim Türkçemizde kullandığımız Beraet etme yani herhangi bir konuda arınma, suçlu olma iddiasından kurtulma gibi dini bakımdan affedilmeye vesile olan bir gece olduğu için berat denmiş."
 
Açılan rahmet kapılarını Allah'ın rızasına kavuşmak için fırsat bilmeli.
 
Röportaj 2: "Bu aslında bir muhasebe etme. 1 yıl boyunca yapılan şeylerin muhasebe edilmesi. Ne yaptım? O sorumluluğun düşünülmesi. Buna bir vakit ayrılması. 1 yıl boyunca insanların hayatlarının maddi ve manevi zenginlikler alanda işte zenginlikten hastalığa, hayatına bir yön vermeden ondan uzaklaşmaya kadar ölüm olayları da dahil bu gibi konuların söz konusu olduğu önemli bir gece."
 
 İbadetlere kat be kat karşılık verilen bu gecede ne yapmalı?
 
Röportaj 3: "Bu gece de yapılan ibadetler bazı kaynaklarda 1'e 20 bin katıyla. Bunlar son derece anlamlı. Madem böyle. 2 rekat namaz kılarım. Kur'anımı okurum. Allahım affet  derim. 1 defa söyleyince binler defa söylemiş gibi."
 
Peygamber Efendimiz bu gecenin gündüzünde oruç tutmayı tavsiye ediyor.
 

Röportaj 4: "Peygamberimiz elden geldiğince bu geceden istifade etmeye ihya etmeye gayret ediniz. Gündüzünü de oruçlu geçiriniz. Bir tavsiye şeklindedir. Gündüzü ne zaman? Pazar günü, o gece Berat Kandili gecesi. Gündüzü de Pazartesi'ne denk geliyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.