Üretimden Önce Pazar

Üretimden Önce Pazar

"Otomobili üretmeden önce en önemli unsur pazarlamak"

Otomotiv Mühendisleri Topluluğu (SAE) International Başkanı Cüneyt Öge, "Otomobili üretmeden önce en önemli unsur global pazarlarda pazarlamak. Artık marka her şey." dedi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı (IAEC), 3-4 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek.

Cüneyt Öge, konferansa ilişkin basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Çin'de 27 milyon araba üretiliyor ama dünya standardında markası yok. Meksika'da yılda 4 milyon araç üretiliyor ama markası yok. Türkiye araba yapar ama en önemli unsur global pazarlama." ifadelerini kullandı.

IAEC'nin Türkiye'de yapılmasının nedenlerine değinen Öge, bu nedenleri, Türkiye'nin otomotiv alanında kat ettiği mesafe, sektördeki kuruluşların Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki başarıları, otomotiv mühendisliğinde artan iş olanakları ve Türk üniversitelerinin çalışanları şeklinde sıraladı.

Öge, IAEC sayesinde Türk otomotiv sanayisindeki yeniliklerin dünya pazarlarına açılmasının daha da kolaylaşacağını belirterek, SAE International olarak IAEC'yi önemsediklerini ve desteklediklerini vurguladı.

 

- "Otomotiv konulu kongre ve konferanslar son yıllarda arttı"

 

Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP) Yürütücüsü Prof. Dr. Ali Göktan ise Türkiye'de gerçekleştirilen "otomotiv" konulu kongre, konferans ve benzeri organizasyonların sayısının son yıllarda arttığına dikkati çekti.

Otomotiv sektörünün, Türkiye'nin ihracatta olduğu gibi Ar-Ge ve yenilikçilik çalışmalarında da en başta geldiğini dile getiren Göktan, sivil toplum ve kuruluşlarca sahiplenilmiş bir kongreye ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyaca cevap vermek üzere IAEC programının hayata geçirilmesine karar verildiğini söyledi.

Göktan, SAE International ile yakın ilişkilerin seneler öncesine dayandığının altını çizerek, şunları da kaydetti:

"Özellikle 2016 yılı için SAE International Yönetim Kurulu Başkanı görevi için seçilmiş olan Öge, SAE organizasyonunun Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek üzere çalışmalara başladı. Bu çalışmalar çerçevesinde SAE, IAEC girişimimize destek vermek üzere bizlerle iş birliği yapıyor. SAE International’ın, konferansımızı konularında uluslararası uzman konuşmacılarla desteklemesi sayesinde programımızda SAE’den konuşmacı misafirlerimizi de ağırlama fırsatı bulacağız. SAE yanında ayrıca Avrupa'dan ve Türkiye'den uzmanlar, konferansın seçilmiş konularını değerlendirme ve görüşleri ile sunuş yaparak ve panellerde tartışarak katkı verecekler. IAEC'nin devam eden senelerde yeni güncel başlıklarla düzenlenmesi ve ardından 2 yılda bir tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi amaçlanmaktadır."

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) iş birliği ile düzenlenecek ve SAE International'ında destek vereceği IAEC, dünya otomotiv devlerinin mühendislerini de buluşturacak.

IAEC 2016'da, "Otomotivde Hafifleştirme", "Otomotiv Mühendisliği Eğitimi" ve "Otomotiv Sanayiinde Kariyer" başlıklarını kapsayacak konular ele alınacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.