Pazartesi seçim hükümeti, 1 Kasım seçim

Pazartesi seçim hükümeti, 1 Kasım seçim

AK Parti, olağan kongresini 12 Eylül’de yapma kararı alarak seçime yenilenmiş vitrinle gidecek. Davutoğlu 3 dönem kuralının kaldırılması için çalışma yapılması talimatı verdi.

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'nda (MKYK) olağan kongrenin 12 Eylül Cumartesi günü yapılmasını kararlaştırdı. Ayrıca yol haritasını da netleştiren AK Parti'de Cumhurbaşkanı'nın Pazartesi günü seçim hükümetini kurması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirmesi bekleniyor. Seçimler ise YSK'nın ilke kararı doğrultusunda 90 günlük süre beklenmeden yapılacak. AK Parti'nin hesabı seçimlerin 1 Kasım'da yapılması.

AK Parti'nin olağan kongresinin seçim öncesi yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar dünkü MKYK toplantısında netleştirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen MKYK toplantısında kongrenin 12 Eylül'de yapılması kararlaştırıldı. Böylece askeri darbenin yıldönümünde demokrasi şölenine dönüştürülecek kongre ile seçim startı verilecek. Üç dönem yasağı kalkıyor Üç dönemcilerin durumu da MKYK'da konuşuldu. Başbakan Davutoğlu 3 döneme takılan 70 ismin tekrar dönmesinin önünde engel kalmadığını vurgulayarak 3 döneme takılacak 26 ismin de kurtulmasını sağlayacak bir düzenleme için çalışma yapılması talimatı verdi. Bu çerçevede 3 dönem kuralının tümüyle tüzükten çıkartılması planlanıyor.

MYKY'DA YOL HARİTASI BELİRLENDİ

AK Parti MKYK'da hükümet kuruluşu ve seçim süresine ilişkin yol haritası da konuşuldu. Pazartesi günü Cumhurbaşkanının seçim hükümetini kurmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevlendirmesi bekleniyor. Davutoğlu da bu çerçevede partilere seçim hükümetine katılıp katılmayacaklarına ilişkin çağrı yapacak. Ardından da yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı'na sunacak. Seçim sürecine ilişkin olarak da YSK'nın ilke kararı almasıyla 90 günlük süre beklenmeyecek. AK Parti, seçimlerin 1 Kasım'da yapılmasını bekliyor. (Star)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.