PELİN BATU: KURBAN KESMEK YASAKLANSA

PELİN BATU: KURBAN KESMEK YASAKLANSA

Pelin Batu: Hz. İbrahim döneminde yaşamıyoruz, keşke kurban kesmek yasaklansa...

Kurban bayramı geldi, kurbanla ilgili yorumlar çoğaldı. İlahiyatçı Zekeriya Beyaz, "Kurban yerine ayakkabıya girin, Kurban eti ile içki içilir" türünden verdiği "fetva"lardan sonra Oyuncu Pelin Batu, Kurban kesmenin gelenek-görenek olduğunu iddia ederek "Kurban kesmenin yasaklanmasını" istedi.

IMC TV’de Günsonu programına katılan ünlü oyuncu Pelin Batu’dan kurbanla ilgili tartışma yaratacak bir açıklama geldi.

Pelin Batu, "keşke kurban kesmek yasaklansa" dedi.

"HZ. İBRAHİM DÖNEMİNDE Mİ YAŞIYORUZ"

Dünyadaki sayısız bitki ve hayvan türünün hızla yok olduğunu vurgulayan Batu, “Hz. İbrahim döneminde yaşamıyoruz, bugün insanların ihtiyacı et değil, eğitim” şeklinde konuştu.

"KEŞKE KURBAN KESMEK YASAKLANSA"

Keşke yasaklansa kurban kesmek... Hayvanların kesilmesi benim içimi acıtıyor. Hep gelenek görenek deniyor ama bir taraftan da dinlerin ne kadar kullanıldığı ve herkesin kendine göre bir tarafa çektiği de ortada. Bana göre dinler belli dönemlerde belli şeyleri temsil ediyorlar. Günümüzde Hz. İbrahim zamanında yaşamıyoruz. Bugün çok sayıda insan var ve çok sayıda ihtiyaç var. İnsanların temel ihtiyacı eğitim. Protein almak önemli olabilir ama binlerce hayvan kesilerek insanlara iyilik yapıldığına inanmıyorum. İlahiyatçı değilim sadece kendi hislerimi anlatıyorum. Dinlerde kimseyi öldürme dendiğinde insanların iyiliği düşünülerek söylenir bu" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.