Pentagon açıkladı: ABD askeri Ladin için Kur'an okudu

Pentagon açıkladı: ABD askeri Ladin için Kur'an okudu

Pentagon, Ladin operasyonunun detaylarını açıkladı: "İslami usullere göre cenaze töreni yapıldı"

ABD, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldükten sonra cenaze töreni ve cesedinin okyanusa bırakılışıyla ilgili Pentagon'un elektronik postalarını yayınladı. Ladin'in cesedinin ABD uçak gemisi "Vinson"a getirilmesi, "FedEx paketi teslim etti" cümlesiyle yer aldı.

Uluslararası haber ajansı AP, ABD'de "Bilgi Edinme Hakkı Yasası" çerçevesinde, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in cenaze töreni ve cesedinin okyanusa bırakılmasıyla ilgili ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un elektronik postalarına ulaştı.

İLK KEZ BU KADAR AYRINTI VERİLDİ

El Kaide lideri Ladin, 2 Mayıs 2011'de Pakistan'ın Abbottabad kentinde ABD özel birlikleri tarafından öldürüldükten sonra cesedi Hint Okyanusu'na bırakılmıştı. Obama yönetimi, cesedin okyanusa atıldığını belirtmiş, ancak ayrıntılarla ilgili açıklama yapmamış ve bu konuyla ilgili hiçbir görüntü yayınlamamıştı.

 

Uluslararası haber ajansı AP'nin talebi üzerine ABD, Pentagon'un bu konudaki elektronik postalarını yayınladı. Elektronik postalarda, El Kaide lideri Ladin'in Pakistan'da öldürüldükten sonra cesedinin ABD savaş gemisi "USS Carl Vinson"dan okyanusa bırakılışı ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

ABD'Lİ ASKER KUR'AN'DAN AYETLER OKUDU

ABD Beşinci Filosu'nun komutan yardımcısı Tuğamiral Charles Gaouette, 2 Mayıs'ta gönderdiği elektronik postada ABD askerlerinin Pakistan'ın Abbottabad kentindeki konutuna düzenledikleri operasyon sırasında öldürülen Ladin'in cenazesinin İslami usullere göre, yıkanıp kefene sarıldığını ve içine ağırlık konmuş bir ceset torbasına konulduğunu yazdığı belirtildi.

Elektronik postalarda, cenaze töreninde Ladin'in için bir ABD askerinin "Kur'an-ı Kerim'den ayetler" okuduğu da ifade edildi.

Tuğamiral Gaouette'in, dönemin Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen ve ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral James Mattis'e gönderdiği elektronik postada, "cenazenin, düz bir tahtanın üzerine yatırıldığı ve sadece üst düzey yetkililerin bilgisi dahilinde okyanusa bırakıldığı" ifade edildi.

CESEDİ OKYANUSA BIRAKILMIŞTI

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in cesedi, "USS Carl Vinson" savaş gemisinden okyanusa bırakılmıştı.

Tuğamiral Gaouette, ABD askerleri ile bin Ladin'in cenazesini taşıyan helikopterin, "USS Carl Vinson" gemisine varmasını ise, üst düzey yetkililere, "FedEx paketi teslim etti" cümlesiyle ulaştırdı. (ABD merkezli FedEX, dünyanın en büyük kargo şirketlerinden biri.)

"ÖLÜM SERTİFİKASI YOK"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, El Kaide lideri Usame bin Ladin için düzenlenen ölüm sertifikası, otopsi raporu ve DNA belirleme testleriyle ilgili bilgi vermeyi ise reddetti.

HASTA YATAĞINDA ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

El Kaide lideri Ladin'in 2 Mayıs 2011'de ABD özel birlikleri tarafından Pakistan'da öldürülmesiyle ilgili birçok spekülasyon yapılmıştı.

Öldürüldüğü iddia edilen Ladin'in ABD operasyonundan aylar önce hasta yatağında hayatını kaybettiği ileri sürülmüştü. Ladin'in ölümüyle ilgili yayınlanan fotoğrafların da, foto montaj olduğu iddia edilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.