Pentagon'dan çok önemli Türkiye sözleri

Pentagon'dan çok önemli Türkiye sözleri

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Trump'a DEAŞ sorununu çözerken başka bir sorunla karşılaşmamayı hedefleyen bir plan sunmayı hedeflediklerini söyledi. Dunford, DEAŞ ile mücadelede Türkiye'nin önemini anlattı.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, DEAŞ’a karşı mücadeleyi hızlandırmak için Başkan Donald Trump’a sunacakları seçeneklerin Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ittifakı devam ettirmek ile tutarlı olmasını dikkat edeceklerini söyledi.

Orgeneral Dunford, Washington merkezli Brookings Enstitüsünce düzenlenen “Global Tehditler ve ABD’nin Ulusal Güvenlik Öncelikleri” panelinde konuştu.

"TÜRK MÜTTEFİKLERİMİZİN ÖNEMİNİ KONUŞACAĞIZ"

“Tüm seçenekleri başkana sunacağımızı söylemem daha doğru olacak." diyen Dunford şöyle devam etti:

 
REKLAM
ads by AdMatic

"Türk müttefiklerimizin önemini konuşacağız ve planlarımızın Türkiye ile olan güçlü ittifakımızı devam ettirmekle tutarlı olmasına dikkat edeceğiz. Bölgedeki Kürt sorununu konuşacağız ki bildiğiniz gibi tek bir Kürt grup yok orada birçok Kürt grup var. Türklerin menfaatlerine karşı İranlıların menfaatlerinin karmaşıklığını ve mevcut birçok şeyi konuşacağız. Bunların hepsini konuşacağız ancak köklü bir değişiklik olacağı konusunda bir şey demeye hazır değilim çünkü karar verecek olan başkandır.”

"TRUMP'A SUNULACAK PLAN..."

Bölgede birçok karmaşık sorunla boğuştuklarını ifade eden Dunford, “Ona (Trump) uygulanamaz ve kabul edilemez bir planla veya bir sorunu çözerken başka bir sorunu oluşturan bir plan sunmak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

"RUS MEVKİDAŞIMLA İŞBİRLİĞİ KONUŞMADIK"

Geçen hafta Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Velery Gerasimov ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaptığı görüşmeye yönelik sorulara Dunford, Rus mevkidaşı ile askeri iletişim kanallarının açık tutulması ve iletişimsizliğin beraberinde getirebileceği riskleri azaltmak için görüştüğünü dile getirdi. Dunford, Rus mevkidaşı askeri işbirliği yapmalarının yasal olarak mümkün olmadığını söyledi.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.