Pentagon'dan DEAŞ açıklaması

Pentagon'dan DEAŞ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ’la mücadele konusunda Rusya’yla işbirliği yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ilk günlük basın toplantısında, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele kapsamında Rusya ile çalışmaya hazır oldukları mesajını verdi.

Barack Obama döneminde Amerikan medyasının önde gelen kuruluşlarının ilk sözü alarak başladığı basın toplantılarının aksine Spicer'ın, söz konusu medya kuruluşlarının temsilcilerine toplantının sonuna doğru söz vermesi dikkati çekti.

Spicer, DEAŞ'la mücadelede oldukça kararlı olduklarını belirterek, bu mücadeleye destek olan tüm kesimlerle çalışabileceklerini ifade etti.

DEAŞ'la mücadele için gerekirse Rusya ile Suriye'de beraber çalışabileceklerini vurgulayan Spicer, "Sanırım Başkan (Trump) bu konuda oldukça açıktı. DEAŞ'ı yenme konusunda çıkarlarımızı paylaşan tüm ülkelerle birlikte çalışacağız. Eğer DEAŞ'la savaşma anlamında bir yol varsa ve ulusal çıkarlarımızla da örtüşüyorsa, bu ister Rusya olsun ister başka bir ülke, bunu deneriz." dedi.

"KUDÜS'LE İLGİLİ VERİLMİŞ BİR KARAR YOK"

Spicer ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunda "Henüz verilmiş bir kararımız yok. İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.