PENTEGON: İRAN ORTADOĞU’DAKİ İSTİHBARAT AĞINI GENİŞLETİYOR

PENTEGON: İRAN ORTADOĞU’DAKİ İSTİHBARAT AĞINI GENİŞLETİYOR

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ve Amerikan Kongresi’ne bağlı Federal Araştırma Birimi tarafından yayınlanan raporda, İran’ın Ortadoğu ve Avrupa’daki istihbarat gücünü genişlettiği, Akdeniz sahilleri boyunca istihbarat istasyonları kurmaya çalıştığı b

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ve Amerikan Kongresi’ne bağlı Federal Araştırma Birimi tarafından yayınlanan raporda, İran’ın Ortadoğu ve Avrupa’daki istihbarat gücünü genişlettiği, Akdeniz sahilleri boyunca istihbarat istasyonları kurmaya çalıştığı belirtildi.

Raporda ayrıca İran’ın, Lübnan’daki Hizbullah için İsrail’e karşı Suriye’de bir radar istasyonuna sahip olduğu söylendi. İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı adıyla düzenlenen 64 sayfalık rapor, Suriye’nin kuzeyinde ve Golan tepelerinde radar istasyonlarının bulunduğunu ve bu birimlerin finansmanının İran devrim muhafızlarınca sağlandığını açıkladı.

Her iki istasyon, deniz trafiği ve silah sistemleri hakkında şifreli sesli haberleşme işaretleriyle istihbarat bilgileri topluyor. Ancak rapordaki bilgilere göre istasyonlarda kullanılan teknolojilerin kapasiteleri sınırlı. Amaç Hizbullah’ı istihbarat bilgileriyle desteklemek.

Raporda ayrıca, İran’ın insan gücünü kullandığı da vurgulandı. Özellikle kendi diplomatlarını kullanıyor. İstihbarat için 30 bin kişinin görevlendirildiği açıklandı. Bu arada İran’ın gözetleme uçakları kaldırdığını ancak bunların da yetersiz olduğu raporda yer aldı.

El Şark El Awsat 15/01/2013 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.