Perinçek, Siliviriyi Karıştırdı

Perinçek, Siliviriyi Karıştırdı

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı davalarının da birleştirildiği birinci Ergenekon Davası olaylı başladı.

Aralarında Doğu Perinçek'in de bulunduğu İşçi Partili sanıklar, Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında yapılan operasyon sonrası gerçekleştirilen gözaltıları protesto etmek için, Ergenekon Davası'nın görüldüğü davada, duruşma salonunu terk ettiler.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de araların da bulunduğu tutuklu 24 tutuklu sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Veli Küçük, Hayrettin Ertekin, Sevgi Erenerol ve Alparslan Arslan katılmadı. Tutuksuz sanık olarak ise gazeteci Güler Kömürcü hazır bulundu.

İŞÇİ PARTİLİLER SALONU TERK ETTİ

Duruşmanın başında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Nusret Senem ve Hikmet Çiçek ile avukatları dün yaşanan gözaltıları ve Silivri'deki yargılama sürecini protesto etmek için salonu terk etti.

İşçi Partililerin duruşma salonunu terk etmelerinin ardından avukatlar Mehmet Cengiz ve Hasan Basri Özbey, protestonun nedenine iliskin salon dışında bir açıklama yaptı. Bugün hukuk devletine vurgu yapanların safsata içinde olduğunu savunan Avukat Mehmet Cengiz, “49 subayımız, komutanımız gözaltında. Aralarında kuvvet komutanları ve ordu komutanlarının da bulunduğu bu operasyon, bir şey göstermektedir. Bu gün yargıya güvenelim, yargı sürecini bekleyelim gibi hukuk devletine vurgu yapanlar safsata içindedirler" dedi. DHA

Etiketler :