Pervari'de çatışma: 4 şehit

Pervari'de çatışma: 4 şehit

Siirt'in Pervarie ilçesine bağlı Doğan köyü kırsal kesiminde çıkan çatışmada, 1 asker ile 3 köy korucusu şehit oldu.

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Sarıyaprak köyü kırsalında çıkan çatışmada 1 üsteğmen ve 3 korucu şehit oldu, 1 astsubay ile 1 er yaralandı.

Siirt valiliğiniden yapılan basın açıklamasında, dün saat 23:00 sıralarında Siirt ili Pervari ilçesi Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu bulunan Sarıyaprak üs bölgesi ile yakın emniyet unsurlarına bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca sızma girişiminde bulunulduğu belirtildi. Sızma girişiminin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 üsteğmenin şehit olduğu, 1 astsubay ve 1 erin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, çıkan çatışmanın ardından takviye amacıyla bölgeye sevk edilen Doğan köyüne ait bir geciçi köy korucusu timinin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürüldüğü, 3 geçici köy korucusunun şehit oldukları ifade edildi.

Bölgede operasyonlara devam ediliyor.

Siirt Valiliği: 4 şehit, 2 yaralı var

Siirt Valiliği, terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, terörist saldırı sonucu 1 üsteğmen ve 3 köy korucusunun şehit olduğunu, 1 astsubay ve 1 erin yaralandığını belirtti.

Açıklamada şöyle denildi: "30 Haziran 2010 günü saat 23.00'de Pervari ilçesi Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu bulunan Sarıyaprak üs bölgesi ile yakın emniyet unsurlarına bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca sızma girişiminde bulunulmuştu. Sızma girişinin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit olmuş, 1 astsubay ve 1er yaralanmış. Çıkan çatışmanın ardından takviye amacıyla bölgeye sevk edilen Doğan köyüne ait 1 geçici köy korucusu timinin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucunda, 3 geçici köy korucusunun şehit oldukları ilk elde edilen bilgiler olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

CİHAN

Etiketler :