Pervin Buldan: Bu kanda sizin elleriniz var

Pervin Buldan: Bu kanda sizin elleriniz var

Bugün TBMM'de gergin anlar yaşandı. Şamil Tayyar'ın Kobani'deki ölümlerden HDP'yi sorumlu tutması üzerine Pervin Buldan, "Bu kanda sizin elleriniz var" dedi.

TBMM'de bugün HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın Kobani protestoları sırasındaki ölümlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sorumlu tutması Genel Kurul'un gerilmesine neden oldu.

 

"BU KANDA SİZİN ELLERİNİZ VAR"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, HDP'ye yönelik "Kobani bahanesiyle 40 kişi hayatını kaybettiyse, bu kanda sizin elleriniz var" sözlerine, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bu ölümlerin yaşanmasında tek sorumlu Cumhurbaşkanı'dır. O akşam Selahattin Demirtaş o açıklamayı yapmasaydı bile halk sokağa çıkacaktı" karşılığını verdi.

Sataşma gerekçesiyle Tayyar'a yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan şöyle konuştu;

"Benim vicdanım ile senin vicdanın aynı kefeye asla konulamaz. İğneyi önce kendinize çuvaldızı da lütfen başkasına batırın. Bu ölümlerin yaşanmasında tek sorumlu Cumhurbaşkanı'dır. Kutuplaşmayı derinleştiren, şiddeti körükleyen açıklamalar yapmış, arkasından Başbakan ve hükümet yetkilileri açıklama yapmış ve bu olayların başlamasına sebep olmuştur. O akşam Sayın Selahattin Demirtaş o açıklamayı yapmasaydı bile halk sokağa çıkacaktı. Ölen, yaşamını yitiren 40 vatandaşın ailesine başsağlığı diliyorum. Ben senin gibi vicdansız değilim. Ben ölümün ne olduğunu bilen bir insanım. Sayın Selahattin Demirtaş'ı bu konuda sorumlu tutmak vicdansızlığın en büyüğüdür."

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Buldan'ın sözleri, AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, tepkilerin artması ve karşılıklı tartışmaya dönüşmesi nedeniyle birleşime 10 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından HDP'nin önerisi kabul edilmedi. Bu arada, TBMM Genel Kurulu'nda, Soma'daki maden faciasını araştırma komisyonunun görev süresi, 21 Ekim'den itibaren 1 ay daha uzatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.