Peşkeş çekilen kaymak tabaka

Peşkeş çekilen kaymak tabaka

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin sorulara cevap veriyor. Erdoğan, Haziran'daki seçim için vatandaşın karşısına 4 yıllık hedef için değil 2023 yılı hedefi ile çıkacaklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, ATV'de Gündem özel programında sorulara cevap veriyor. Erdoğan Aktaş'ın yönetiği programda  Başbakan Erdoğan, Mehmet Barlas, Erdal Şafak ve Süleyman Yaşar'ın  sorularına cevap veriyor.

 Başbakan Erdoğan, Mısır'da yaşanan olaylarda orada bulunan vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdiklerini, Libya'da ise durumun Mısır'dan çok farklı olduğunu dile getirerek vatandaşların tahliyesi için azami gayret gösterdiklerini dile getirirken Libya yönetimi ve oradaki farklı gruplarla görüşerek vatandaşların güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin düşük doğduğunu anlatan Erdoğan, projenin ilk adımında ölü doğduğunu, İtalya ve Yemen'in durumunun ortada olduğunu, projenin ilk adımını atan Bush olduğunu ve  o günden bugüne kadar hiçbir toplantıda BOP konusunun gündeme gelmediğini belirterek "Ancak Türkiye'de BOP'un hala devam ettiği ifade ediliyor." dedi.

Başbakan Erdoğan, bölgede yılların biriken sorunları olduğunu belirterek, ülkeleri 30-40 yıldır yönetenlerin halkın iradesini yok saydığını anlattı.

Başbakan Erdoğan, Arap ülklerinde bir televizyonda düzenlenen toplantıda kendisine bir gazetecinin sorusuna değinerek "Bana, Türkiye'de bir seçimin kaç hafta sürdüğünü sordular. Ben de seçimin bir gün sürdüğünü ve 24 saat dolmadan sonucun yüzde 98 olarak ortaya çıktığını söyledi. Kendi ülkelerinde ise bu seçimin aylar sürdüğünü, bir yerde oy kullananların daha sonra alınıp başka yere götürülerek oy kullandırıldığını anlattı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'dan umudunu taşıdığını, bu ülkelerde değişim dönüşümün daha çabuk olabileceğini, halkın da buna inanması halinde bunun daha da çabuk gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Başbakan Erdoğan,  daha önce tanışıp konuştuğu liderlerin tutuklanmalarıyla ilgili soruya ise 'iyi ki Türkiye'de yaşıyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, hükümet olarak fakirlerin yanında durduğunu bu yüzden de Türkiye'de solun birşey yapamaz hale geldiği' hatırlatılması üzerine "Parti olarak liberal ekonomiden yanayız. Ancak biz biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar' deyimini iyi biliyoruz. Biz küresel finans krizinde herkes büyük sıkıntı yaşarken Türkiye ayaklarını yere sağlam basarak konumunu ortaya koydu. Biz özellikle belli kesime pozitif ayrımcılık yaparak, kalkınmamış bölgelere önceliği vererek ülkenin tümünün kalkınmasını sağlamayı amaçladık, AVM sadece İstanbul Ankara'da değil Erzurum'da da olmalı. Bugün kolej türü yatırımlara güneydoğu ve doğuda yatırım yapılıyorsa bunun bir nedeni vardır. Bugün Hakkari'de 150 yatak kapasiteli hastanemiz var.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin geçmişte gücünün büyük kısmını silah alımına harcadığını kendilerinin ise savunma sanayine yatırımdan yana olduklarını belirtirken subayların Çankaya köşkünde düzenlenen resepsiyona katılmamaları ile ilgili sorulara cevap verdi. Başbakan Erdoğan konunun ilgili tarafları ile konuştuğunu, ancak olayı bir protesto olarak değerlendirmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Haziran'daki seçim için öncelikli hedeflerinin Türkiye'yi 12 yıl sonra nerede göreceğini, temel hak ve özgürlükler ve yeni bir anayasa olacağını, yolsuzluğa asla müsade edilmeden yoksulluğu da minimize edilecek bir beyanname ile çıkacaklarını söyledi. Erdoğan, varolan anayasanın çok zor anlaşıldığını ancak herkesin anlayabileceği bir anayasadan yana olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, milletvekili seçimlerinin 4 yılda yapılması, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ise 5 yılda bir olmasıyla ilgili son sözün Yüksek seçim kurulu olduğunu, bu konuya YSK'nın netlik kazandıracağını söyledi. Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50'den az oy alması halinde bırakması talebine ise, "Ben partimin ikci olması durumunda liderliği bırakacağımı söyledim. Ama onlar ne yaparlar bilmiyorum. Ancak onlar geçmişte aldıkları oylara rağmen takındıkları tavır ortada." dedi.

Başkanlık konusuna yönelik sorulara da değinen Erdoğan, kendi görüşünü daha önceden açıkladığını bugün, Cumhurbaşkanı'nda olan yetkinin Obama ve Medvedev'de olmadığını bundan kimsenin haberi olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, 2007 yılı seçimi öncesinde belli kesimlerin AK Parti döneminde çok para kazandıklarını ancak AK Parti'ye oy vermeyeyeceğini açıklayan kesimin 2001 krizinde Merkez Bankası'nın paralarının peşkeş çekildiği kesim olduğunu söyledi. Erdoğan, bu paranın kimin cebinden çıktığının kimse sorgulamadığını, o dönemde iktidarda olan bir partinin hala o dönemi savunduğunu belirterek "O dönem 42 milyar dolar para yok oldu. Emeklinin, işçinin memurun hakkını gaspettiler. Bugün de rahat rahat vatandaşın karşısına çıkıp AK Parti şunu yaptı bunu yaptı diyorlar." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :