Peşmerge 3 köyü ele geçirdi

Peşmerge 3 köyü ele geçirdi

Musul'un kuzeydoğusunda Başika kasabasına bağlı 3 köy Peşmerge güçleri tarafından ele geçirildi.

AA'nın haberine göre; Irak'ta IŞİD ve Sünni Direnişçilerin etkili olduğu Musul'un kuzeydoğusunda Başika kasabasına bağlı 3 köy Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı General Cemal Muhammed, yaptığı açıklamada, "Musul'u kurtarma operasyonunun 7'nci gününde Peşmerge güçleri, Naweran ve Başika cephelerinde ilerlemeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Her iki cephede 3 köyün Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındığını aktaran Muhammed, "Güçlerimiz Naweran ve Başika cephelerindeki 3 köyü kontrol altına aldı ve diğer bir köyde de ilerliyor." dedi.

Peşmerge güçleri, her iki cephede yer alan Omer Kamçı, Faziliye ve Tırbize köylerine girdi ve Tizxirab da ise çatışmalar devam ediyor.

IKBY'ye bağlı Özel Kuvvetler (Zeravani) Birlikleri'nin Musul'un kuzeydoğusunda yer alan Başika ve Naweran Cephesi'nde sonra aynı noktada birleşmeye yakın oldukları ifade edildi.

Operasyonun başladığı ilk saatlerde, IŞİD'in Omer Kamçı köyünde bomba yüklü araç ile saldırdığı ancak Peşmerge güçlerinin Milan olarak adlandırılan tanksavarlarla saldırıları püskürttü belirtildi.

İRANLI KÜRTLER CEPHEDE

Kadın ve erkek Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne gelen İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah, IKBY'li Peşmergeler'e destek vermek için çatışmalara katıldıklarını söyledi.

Sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyonla Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kabasının IŞİD'den alınması hedefleniyor.

IŞİD, iki buçuk yıldan uzun bir süredir, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı söz konusu kasabayı elinde tutuyor.

TÜRK ASKERİ DE BÖLGEDE

Tamamı Musullu savaşçılardan meydana gelen "Ninova Muhafızlarını" eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölge ve kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe var.

RUTBE KAZASINA SALDIRI DÜZENLENDİ

Öte yandan Irak'ın batısındaki Enbar'ı Kurtarma Operasyonu komutanlarından Tümgeneral Muhammed ed-Delimi, IŞİD'in çeşitli silahlarla 3 koldan Rutbe kazası merkezine saldırı düzenlediğini ifade etti.

Saldırının ardından ordu birlikleri ile militanlar arasında başlayan şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten Delimi, iki taraftan ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut ise Başbakan Haydar el-İbadi'ye IŞİD saldırısını püskürtmek için hava ve karadan takviye birliklerin gönderilmesi çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.