'Petrol paraları nerede?'

'Petrol paraları nerede?'

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) boru hatlarıyla Türkiye'ye ihraç ettiği petrolün tamamını merkezi hükümete teslim etmesi halinde, bölgedeki ekonomik kriz nedeniyle ödenemeyen memur maaşlarını ödeyeceklerini açıkladı.

İbadi, Irak'ın devlet televizyonundaki bir programda yaptığı açıklamada, "Erbil'e memur maaşlarının gönderilmesi konusunda bir şartımız var. Eğer Kürdistan bölgesi ihraç ettiği petrolün tamamını merkez hükümetine teslim ederse, biz de memur maaşlarını göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞAŞKINIZ!

Kürt bölgesindeki memur maaşlarının ödenememesi konusunda şaşkın olduğunu belirten İbadi, "Kürdistan bölgesinin Ceyhan limanına ne kadar petrol ihraç ettiğini biliyoruz, çünkü bu limandan günlük olarak bilgi elimize geçiyor. Kürdistan bölgesi şu anda tüm Irak petrolünün yüzde 16'sını ihraç ediyor ancak memur maaşlarını ödeyemiyor. Bu çok tuhaf bir durum, çünkü 2015 yılından bu yana aynı petrol gelirinden memurlarımızın maaşlarını temin edebiliyoruz"şeklinde konuştu.

PETROL PARALARI NEREDE?

Kürt bölgesindeki petrol ihracatı ve satışının şeffaf bir zeminde yapılmadığını eleştiren İbadi, "Petrol gelirine ne olduğunu bilmiyorum. Neden petrol geliri bir bankada tutulmuyor? Petrol geliri hakkında Kürdistan Maliye Bakanı'nın bile haberi yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.