Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'den önemli tavsiye

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'den önemli tavsiye

Kurban bayramı'na son on gün kaldı. Leyali-i Aşere günleri başlıyor. Bu günler o kadar önemli ki Peygamber efendimizin zevcesi Hafsa (R.A.) Annemiz Efendimiz (S.A.V.)'in bu günlerde orucu hiç bırakmadığını ifade ediyor

Kur'ân-ı Kerim'de Fecr sûresinde "Ve on geceye yemin olsun." ifadesinde kastedilen on gece bazı kaynaklara göre Ramazan ayının son on günü veya Muharrem'in ilk on günü olarak belirtilse de genel görüş, bu mübarek on günün Zilhicce ayı nın ilk on günü oldugudur.

Kamerî ayların onikincisi olan Zilhicce ayı, İslâm'ın beş esasından olan hac ibadetinin yerine getirildigi aydır. Bu mübarek ayın 1'inden 10'una kadar olan zaman dilimi " leyali-i aşere ", yani on mübarek gecedir. 10'uncu gün ise Kurban Bayramı nın ilk günüdür.

Peygamber Efendimiz (sav) bugünlerin önemini söyle ifade ediyor:
"Salih amellerin Allah'a en ziyade sevgili oldugu günler bu on gündür! Ondaki her bir günün orucu bir yıllık oruca eşittir. Ondaki bir gece kıyamı Kadir gecesinin kıyamına eşittir.

On mübarek gecenin önemini Peygamber Efendimizin zevcesi Hafsa (r.a) annemiz şöyle anlatıyor.
"Resulullah (sav) dört şeyi terk etmezdi: Aşure günü orucu, Zilhicce'nin on günü orucu, her ay üç gün orucu ve sabahın iki rekât sünneti."

Kıymetini bilmemiz gereken bu on günün bereketinden mahrum kalmamak için Ebu'd-Derda (r.a) Zilhicce ayinin önemini şöyle anlatiyor: "Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmalı, çok sadaka vermeli, çok dua ve istigfar etmelidir. Çünkü Resulullah (sav):
"Bu on günün hayir ve bereketinden mahrum kalana yazıklar olsun" buyurdu.

Zilhicce'nin ilk dokuz günü oruç tutanin, ömrü bereketli olur, malı çogalır, çocugu belâlardan korunur, günahları affedilir, iyiliklerine kat kat sevab verilir, ölüm anında ruhunu kolay teslim eder, kabri aydınlanır, Mizan'da sevabı ağır basar ve cennette yüksek derecelere kavusur." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.