Film Almanya’da gösterilmeyecek

Film Almanya’da gösterilmeyecek

İslam dünyasını ayağa kaldıran ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı video filminin Almanya’da gösterilmesine izin verilmeyecek

(Arif AĞIRBAŞ'in haberi)
 
Federal İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich, İslam dünyasını ayağa kaldıran ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı video filminin Almanya’da gösterilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Almanya’da ‘Pro Deutschland-Almanya için’ adlı aşırı sağcı parti ve bazı aşırı sağcı gruplar filmin Berlin’de göstereceklerini kendilerine ait internet sayfalarında duyurmuştu. Bakan Friedrich, aşırı sağcı grupların film gösterme isteğine sert dille eleştirirken “Bu gruplar ve organizasyonlar Almanya’da yaşayan Müslümanları tahrik etmek istiyorlar. Filmin gösterimini engellemek için tüm yasal önlemler alınacak” dedi.

Sonuna kadar Provokasyon yapmaya hazırlar.

Pro Almanya diye adlandırılan aşırı sağcı parti, özellikle Müslümanlara karsı olan her türlü yola bas vurmaktadırlar. Simdi de yeni amaçları, gündemde olan ve Peygamber efendimize hakaret içeren video’yu, Almanya’da gösterime sunmaya hazırlanıyor. Almanya Başbakanı Merkel ise buna karsı olduğunu belirtti. Yetkili makamlar kanunlar çerçevesinde söz konu video’yu yasaklamak için harekete geçti.

Alman Anayasasına aykırı olan Video’yu yasaklamanın mümkün olduğunu belirten Merkel, “anayasanın 166. maddesine, kamu barışını rahatsız ve tehdit eden ve dini istismar ederek hakarette bulunanlara 3 yıla kadar hapis veya para cezası verilir”, diye hatırlatmada bulundu.

 

  

 

 

 

 



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.