Almanya’daki camilerde hoşgörü vaaz ediliyor

Almanya’daki camilerde hoşgörü vaaz ediliyor

Almanya'daki Müslümanlar Arap ülkelerinde şiddet gösterilerin hiçbir dini gerekçesi olmadığını belirttiler.

(Arif AĞIRBAŞ'in haberi)
 

 

Almanya'daki Müslümanlar Arap ülkelerinde şiddet gösterilerin hiçbir dini gerekçesi olmadığını söylüyorlar. İmamlar, Peygamber efendimiz hakaretlere basiret ve sabır ile karşılık vermiştir” hatırlatmasında bulundu.

Libya, Yemen, Mısır, Tunus ve en son Sudan’da Alman Konsolosluğuna yapılan şiddet gösterileri, Almanya’da yaşayan Müslümanları çok üzdü. Bütün bu şiddetlerin kaynağı, radikal bir Kıpti Hıristiyan tarafından çekilen ve Peygamber efendimize hakaretler içeren bir filmdir.

Video hakaret içermektedir

Almanya’nın “Welt” gazetesine konuşan Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya: ”Malum ülkelerde olan olayları şaşkınlıkla izliyorum. Bu şiddeti onaylayan hiçbir dini gerekçe yoktur” diyerek devam eden Kızılkaya, “tek teselli veren ise Mısırlı yetkililerin sakin olmaya çağrıda bulunduklarıdır,” dedi.

Kızılkaya, “Film resmen hakaret içerse de, şiddeti gerektirmez. Kim bir filmi eleştirmek isterse bunu şiddetsiz bir şekilde protesto edilmesi gerekir. Şiddet hiçbir zaman doğru araç değildir ve bu sadece Islama zarar verir” dedi.

Alman Konsolosuna yapılan saldırıyı kınayan Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Başkanı Aiman Mazyek, İslam dininin misafirlere karşı tanıdığı haklarını hatırlatıp, Konsoloslara yapılan saldırıların islamın vermiş olduğu misafirperverliği ve hoşgörüyle hiçbir alakası olmadığını vurguladı.

İnananların Görevleri

Bu olaylar neticesinde Almanya’daki DITIB camilerin imamları cuma hutbesinde “Islamiyette hoşgörü” konulu hutbeler vermiştir.

Hutbede özellikle “her müslüman yaptığı şeylerden sorumlu olduğunu, başkaların hakkına riayet etmesi gerektiğini ve dinde zorlama olmayıp diğer insanların yaşama hakkını ihlal edilmemesi” konuları ele alınmıştır.

Hutbelerde, Peygamberlerin yaşadığı toplumlarda davranışları ile adeta bir hoşgörü modeli ve örneği olduğu unutulmamalıdır,” duyrulmuştur.

Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Başkanı Aiman Mazyek sözlerini şöyle noktaladı: “Müslümanların sağduyulu olmalarını ve bu tarz kışkırtmalara kulak vermemelerini öneriyorum. Bu hakaret dolu videonun, apaçık Müslümanları kışkırtmak amacı ile yapıldığını ve bu tuzağa düşmemelerini diliyorum.” 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.