Peygamberimizi müjdeleyen incil internette

Peygamberimizi müjdeleyen incil internette

Londra'daki İngiliz Milli Kütüphanesi yetkilileri, dünyanın en eski İncil'lerinden birisi olan 800 sayfalık Codex Sinaiticus'un parçalarını bir araya getirerek internet üzerinden yayınlayacaklarını açıkladı

Coşkun Akdağ/Stockholm

Dünyanin en bilinmiş/tanınmış eski Hristiyan İncili online olarak internette yayınlanacak. Ama bu 1,600 senelik orijinal metin evdeki yada Kilise'de ki İncile benzemiyor çünkü yazilar birbirlerini tutmuyor..

160 sene önce Sinia çölünde Aya Katerina Manastır'da bulunan dünya'nın en eski incili olarak kabul edilen''Codex Sinaiticus'', şu anda bütün Hıristiyan dünya'sında geçerli olan ve kiliselerde okutulan yeni İncil"New Testament" ve eski İncil "Old Testament" karşılaştırıldığında içerik olarak çok farklı olması ile dikkat çekiyor..

Aya Katerina Keşişleri tarafından rumca olarak sığır derisine yazılan ''Codex Sinaiticus'',İncilinin Orjinal metnini günümüze kadar koruyan ve İslam peygamberi Hz Muhammed(sas) in geleceğini haber veren ayetin içerisinde yer alan tek İncil olduğu iddia ediliyor.

Perşembe günü kitabın 100 sayfalık kısmı “www.codex-sinaiticus.net” adresinde yayımlanacak orjinal metinin, sadece belli kısımlarının açıklanacak olması acaba bazı gerçekler saklanıyormu? gibi spekülasyona sebeb olmasından dolayı bir açıklama yapan Büyük Britanya kutuphanesi'de proje ve sosyal danısmanı Juan Garces '' Aslında bu dünya'nın en eski incili ile günümüzdeki İncillerin birbirlerinden çok farklı anlamlar taşıması, süpriz olmamalı, çünkü eski çağ yazıları ile bu günkü modern çağ yazılarının aynı olmamasından dolayı İncil seneler geçtikçe, içeriği gelişime ve değişime uğradı'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :