CHP: Peygamber laikliği bitirdi!

CHP: Peygamber laikliği bitirdi!

CHP, 4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçmesi ve peygamberin hayatının ders olmasıyla birlikte laikliğin sonlandığını iddia ederek bildiri dağıttı.

Ezelhan Üstünkaya'nın haberi
 
Tüm teşkilata “velilerle iletişime geçin” talimatı verilirken “Dert+Dert+Dert” başlıklı broşürler bastırıldı.
 
Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen kesintili 12 yıllık eğitime ilişkin yasal düzenlemenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götüren, ancak sonuç alamayan CHP, karşı kampanyasını farklı yollarla sürdürüyor.
 
CHP, il ve ilçe başkanlıklarına iki ayrı genelge göndererek, velilerle iletişimi sağlayacak "acil çalışma" başlatılması talimatı verdi.
 
Genelgelerde, ilçe örgütlerinin, her okulda görevli belirlemesi istenirken, "Ayrıca her okulda iletişim kuracak kişiler belirlenecektir" denildi.
 
HEYETLERLE GİDİN
 
Genelgelerde "eylem" talimatı verilirken, 4+4+4'e muhalefet eden Eğitim-İş ve Eğitim-Sen eylemlerine destek verilmesi istendi.
 
CHP, il ve ilçe örgütlerinden aktif olmalarını isteyerek, kamuoyu oluşturulması çalışmalarının sürdürülmesini istedi.
 
CHP'li il ve ilçe örgütleri bazı okullara heyetlerle giderken, velilerin şikayeti sonrası CHP eylemlerinin bir bölümünün polise yansıdığı belirtildi.
 
AĞLAYAN ÇOCUK BROŞÜRÜ
 
CHP, 4+4+4'e karşı politikasını bununla da sınırlamadı. İl ve ilçe örgütlerinin yurt genelindeki basın açıklamaları ile eylemlerinde ve bazı okullarda, velilere "Dert+Dert+Dert" broşürü dağıtıldı.
 
Broşürde, dünyaca ünlü, "ağlayan çocuk" tablosu kullanıldı. "Avrupa Yakası" adlı dizinin "Burhan" isimli karakterinin Türkiye'ye "Çiko" diye tanıttığı "ağlayan çocuğa" broşürde mavi önlük giydirildi. "Ağlayan çocuk" resmi broşürün her sayfasında kullanılırken, kaos uyarısı yapıldı.
 
‘Veliler jandarmayla tehdit ediliyor’
 
Broşürde, yeni eğitim sistemi, 57 soru ve yanıt ile anlatıldı. Yurt genelinde velilere dağıtılan broşürdeki yanıtlardan bazıları şu şekilde sıralandı:
 
* 72 ay ve üstü öğrenciler eğitimden soğuyacak, heyecanlarını ve heveslerini yitirecekler.
 
* Sınıf ortamları elverişsiz. Sınıflar kışın soğuk. Ahırdan bozma okul binaları var.
 
* Erken yaşta eğitim okul kazası riskini beraberinde getiriyor.
 
* Veliler mülki amirlerce tehdit edilerek, ‘polis, jandarma gelir alır’ sözleriyle korkutuluyor.
 
Peygamber hayatı laikliği bitirdi’
 
Broşürde, imam hatip orta okullarının açılması eleştirilirken, "inkılap kanunlarına" atıf yapılıyor. Broşürde, "İmam hatip eğitimi, din görevlisi yetiştirmek amacıyla verilen bir eğitimdir.
 
İmam hatip ortaokulunu mesleki sınıflama dışına çıkararak yorumlamak mümkün değildir. Anayasa'ya aykırıdır. TC Anayasası'nın 174. maddesinde 'İnkılap Kanunları' ile korunmaya alınmıştır.
 
Tevhidi Tedrisat Kanunu'na göre Türkiye'de imam ve hatiplik görevini yerine getirecek memurları yetiştirmek üzere okul açılması hüküm yer almakta, dini eğitim odaklı alternatif bir okul sistemi bulunmamaktadır.
 
Eğitim sistemindeki farklılaşma, ortak yurttaşlık anlayışımızı önemli ölçüde zedeleyecek, toplumsal bütünleşme yerine toplumsal ayrışmaya yol açacaktır" denildi.
 
‘Kuran'ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı’ dersleri ile ilgili bölüm de dikkat çekici: "Bir din ve peygamberinin hayatını, metne dahil ederek devletin ve eğitimin bir dini olduğuna vurgu yapılarak laiklik delinmiş ve laik eğitim sistemi sonlandırılmış oldu.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.