‘Pis Yedili’ Eğitime Pislik Saçıyor

‘Pis Yedili’ Eğitime Pislik Saçıyor

Ömer Faruk Bildirici adlı bir vatandaş, Show TV’de yayınlanan ‘Pis Yedili’ adlı dizi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bildirici dilekçesinde dizinin Türk eğitim sistemini, öğretmenleri ve öğrencileri aşağıladığını; okulun eğitim yuvası değil aşk yuvası şeklinde gösterildiğini; gençleri açık seçik giyinmeye özendirdiğini; öğrencilerin okulda veya başka yerde arkadaşları ile müstehcen görüntüler vermesini ve aşk yaşamasını normal bir şeymiş gibi gösterdiğini kaydetti.

Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında yayından kaldırılması talebiyle suç duyurusunda bulunan Ömer Faruk Bildirici adlı vatandaş, şimdi de Show TV’de yayınlanan ‘Pis Yedili’ adlı dizi hakkında suç duyurusunda bulundu. Bildirici, dizinin ‘toplumun genel ahlak kurallarına aykırı’ olduğu gerekçesi ile yayından kaldırılması için Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERİ NORMALMİŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR”
Bildirici, başsavcılığa verdiği dilekçesinde; dizinin Türk eğitim sistemini, öğretmenleri ve öğrencileri aşağıladığını belirterek, okulun eğitim yuvası değil aşk yuvası şeklinde gösterildiğini kaydetti. Dilekçesinde dizinin, gençleri açık seçik giyinmeye özendirdiğini, öğrencilerin okulda veya başka yerde arkadaşları ile müstehcen görüntüler vermesini ve aşk yaşamasını normal bir şeymiş gibi gösterdiğini kaydeden Bildirici, dizinin ‘toplumun genel ahlak kurallarına’ uygun olmadığını iddia ederek yayından kaldırılması için suç duyurusunda bulundu.

“KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR”
Konu hakkında Akit’e konuşan Bildirici şunları söyledi: “Pis Yedili gibi diziler para kazanmak uğruna Türkiye’nin eğitim sistemine balta vurmaktadırlar. Bu dizide lise çağındaki öğrencileri açık saçık giydirerek ön plana çıkartıyorlar. Dizi lise çağındaki bir çocuğun açık saçık giyinmesini, okulda veya başka bir yerde arkadaşı ile müstehcen davranışlarda bulunmasını normalmiş gibi gösteriyor. Benim de çocuklarım var, dizideki karakterler kötü örnek oluyor. Bu yüzden yayından kaldırılması için suç duyurusunda bulundum.”

SUÇ DUYURUSUNDAN SONRA İŞİNDEN OLDU
Geçtiğimiz aylarda da ‘tarihi değerlerimizle alay edildiği’ gerekçesiyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin yönetmenleri hakkında soruşturma açılması ve dizinin yayından kaldırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunan Bildirici bu yüzden işinden olduğunu öne sürdü. Antalya’da faaliyet gösteren Rus turizm şirketi Pegast.ru’da çalıştığını söyleyen Bildirici, “Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra birçok basın mensubu röportaj yapmak için şirketi aradı. Bundan rahatsız olan şirket yöneticileri bu şekilde çalışamayız, şirket politikamıza ters diyerek, tazminatımı verip işime son verdi” dedi.

YENİ AKİT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.