Piyasaya sürülmeden son anda ele geçirildi

Piyasaya sürülmeden son anda ele geçirildi

Afyonkarahisar'da bir firmada yapılan denetimde, 8 ton tarihi geçmiş peynir ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine, süt ve süt ürünleri üretilen bir firmada  denetim yaptı. Denetimde, brandalar altına gizlenmiş, süt ve süt ürünlerinin  üretiminde kullanımı yasak olan 18.5 ton bitkisel margarin, 7 ton nişasta, tekrar  üretime dahil edilmek üzere olduğu ve insan sağlığını tehlikeye attığı belirtilen  8.2 ton tarihi geçmiş peynir ele geçirildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, yazılı açıklamasında,  ele geçirilen, kullanımı tamamen yasak olan nişasta ile bitkisel yağların,  genelde süt ve süt ürünlerinde kıvam ve kuru madde miktarını arttırmak için daha  az maliyetle daha fazla ürün elde etmeye yönelik yapıldığını düşündüklerini  kaydetti. Arap, denetimde ele geçirilen ve imha edilmek üzere el konulan yaklaşık  34 ton maddenin, hile amaçlı olarak kullanıldığının tahmin edildiğini belirtti.
      
İş yerine ilgili kanun doğrultusunda 14 bin lira para cezası kesildiğini  bildiren Arap, "Firmanın piyasaya sürdüğü ürünlerinden numune alınarak tüm süt  ürünlerinde bitkisel yağ ve nişasta analizi yaptırmak üzere laboratuvara  gönderilmiştir. Gelen neticeye göre sonuçlar bakanlığımıza bildirilecek olup  uygun görüldüğünde bakanlığımız tarafından firmanın adı ifşa edilecektir"  ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.