Demokratik Toplum Kongresi'ne net tavır

Demokratik Toplum Kongresi'ne net tavır

Barzani, BDP ile Demokratik Toplum Kongresi’ne karşı net bir tavır aldı.

Terör örgütü PKK ve PJAK’ın saldırılarına sert tepki gösteren Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Başkanı Mesud Barzani, BDP ile Demokratik Toplum Kongresi’ne karşı net bir tavır aldı. Yıllardır Kuzey Irak’ta yapılması düşünülen ve bir ay sonra yapılması gündeme gelen Kürt Konferansı'nı PKK'nın son dönemlerdeki saldırılarından dolayı iptal edeceğini daha önce açıklayan Barzanî, konferansın Diyarbakır’da BDP tarafından yapılmasını eleştirdi. Barzanî, Kuzey Irak’ta önümüzdeki ay yapılmasına kesin gözüyle bakılan Kürt konferansını iptal ettiğini açıkladı.

Kuzey Irak’tan yayın yapan nefel.com’da yer alan habere göre, Erbil’de yapılması planlanan konferansın Diyarbakır’da yapılması üzerine Barzanî’nin konferansı iptal ettiğini açıkladığını kaydetti. Haberde, Diyarbakır’daki konferansın devam ettiği sırada IMC televizyonuna açıklamalarda bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabanî’nin, Barzani’nin Kürt konferansını iptal ettiğini açıkladığını yazdı. Haberde Barzanî’nin geçen ay da BDP’nin PKK’yı destekleyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmemesi halinde bu konferansın yapılması için ortada bir şartın kalmayacağını açıkladığını kaydetti.

Haberde konferansa katılan HAK-PAR ve KADEP gibi Kürt partileri de eleştirilerek şu ifadelere yer verildi: “ PKK’nın tutumu ve amacı ulusal ve uluslararası Kürt konferansı değil, muhaliflerine yönelik bir çalışma. Çünkü 12 Haziran seçimlerinden sonra yeniden savaşa başladı. Ve hiçbir şekilde diğer Kürt partilere kulak asmadı onları düşünmedi. Özellikle Kuzey Irak ile ilgili gelişmeleri hiç düşünmedi. PKK’nın siyaseti belli ancak KADEP, HAK-PAR ve diğer Kürt sivil yapıları anlamakta güçlük çekiliyor. Hesapsız kitapsız bir şekilde PKK siyasetinin arkasını takılıyorlar ve PKK’nın etkisinde siyaset yapıyorlar.”

BOZYEL: HALKIN İSTEKLERİ GÖZ ÖNÜNE ALINMALI VE ENGEL OLUNMAMALI

Öte yandan Barzani’nin bu tutumunu Diyarbakır’da devam eden Kürt konferansından öğrenen HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, bu tutumun üzücü ve negatif olduğunu söyledi. Bozyel, "Halkın istekleri göz önüne alınmalı ve engel olunmamalı. Bu tarihi bir gerekliliktir. Biz öyle inanıyoruz sorunlar çözülecek ve BDP de meclise dönecek.” ifadelerini kullandı.

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ise Barzanî’nin konferansı iptal kararını şöyle yorumladı: "Kürt yöneticiler en doğrusunu ben bilirim dememeli. Hepimiz bir fikirde anlaşmalı ve orada buluşmalıyız. Halk bugünü kadar büyük bir yükü omuzlamış. Biz halka doğru bir önderlik yapmalıyız. Bu konferansta halkın istekleri yerine getirilmeli."

CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.