Bu dev inşaatta Öcalan'ın imzası var

Bu dev inşaatta Öcalan'ın imzası var

Diyarbakır'a İstanbul Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden sonra Türkiye'nin en büyük ceza infaz kurumlarından biri yapılmaya başlandı

Abdullah Öcalan'ın 43 yıl önce Diyarbakır'da kadastro teknisyeni iken paftaların altında imzası bulunduğu 1413 dönümlük Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde, yetişkin, kadınlar ve çocuklar için ayrı ayrı cezaevleri, hastane, lojman duruşma salonu ve çocuk kreşinin de bulunacak. 99 milyon 600 bin laraya mal olacak cezaevinin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.

PAFTALARINDA ÖCALAN İMZASI

İmralı'da çarptırıldığı ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 43 yıl önce Diyarbakır'da Kadastro Teknisyeni olarak görev yaparken hazırlanan imar planı paftalarında imzası olan Diyarbakır-Ergani karayolu üzerindeki araziye dev cezaevi kampüsü kuruluyor. Daha önce PKK ve Hizbullah mensuplarının kaldığı D Tipi Cezaevi'nin yanına 1413 dönümlük arazi üzerine kurulan 2 bin 80 kişilik kapasiteli Diyarbakır Ceza infaz Kurumu için Kayapınar Belediyesi'nden ruhsat alınırken, kampüsün 2014 yılında tamamlanması bekleniyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi 99 milyon 600 liraya yapılan ve temeli atılan cezaevi kampusu, İstanbul Silivri'den sonra Türkiye'nin en büyük ceza infaz kurumlarından biri olacak.

SİLİVRİ GİBİ DURUŞMA SALONU DA OLACAK

Geçtiğimiz yıllarda PKK ve Hizbullah davası sanıkları ile hükümlülerinin kaldığı D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ni içine alacak olan alanda yapılacak olan kampüste, yetişkin, çocuk ve kadınlar ile ayrı ayrı cezaevleri, hastane ve duruşma salonu da yapılacak. Kent merkezinden 15 kilometre uzaklıkta olan kampüste lojman, mutfak ve çocuk kreşininde yapılacağı belirtilirken, bazı duruşmaların artık kampüs alanındaki duruşma salonunda yapılabileceği belirtildi. Yeni kampüsün tamamlanması ile Bağlar İlçesi'nde kentin ortasında kalan ve 12 Eylül darbesinin sembol yerlerinden biri olan 5 Nolu Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerinde buraya taşınacağı ve 5 Nolu Cezaevi yerinin başka amaçlar için kullanılacağı belirtildi.

BAŞBAKAN ESKİSİNİ YIKACAĞIZ DEMİŞTİ

Diyarbakır'a 3 Eylül 2010 günü yaptığı ziyarette İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şu Diyarbakır Cezaevi bir dile gelse de 12 Eylül darbesi sonrasında yapılan insanlık dışı işkenceleri anlatsadedikten sonra söz konusu cezaevine kapatacaklarını, yeni bir cezaevi yapacaklarını, yenisi yapılınca Diyarbakır Cezaevi'ni yıkacaklarını söylemişti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.