PKK'NIN ASIL İSTEĞİNİ İTİRAF ETTİ

PKK'NIN ASIL İSTEĞİNİ İTİRAF ETTİ

Ahmet Altan, terör örgütü PKK'nın asıl amacını yazdı. Kürtler, Kürt halkının sorunları onların zerre kadar umurunda değil. Onların asıl amacı?

 

Yaklaşık 30 yıldan bu yana devam eden PKK sorununa ilişkin en çarpıcı tespit şu: PKK'nın bir Kürt sorunu yok ama Kürtlerin bir PKK sorunu var...

Gerçekten de Kürtlerin sorunu ya da Kürt sorunu PKK'nın zerre kadar umurunda değil. Zira 24 saat Kürtçe yayın yapan televizyon açıldığında da Kürtçenin seçmeli olarak okutulması kararı alınmasından sonra da PKK hiçbir şekilde eylemlerine ara vermedi. Bölge halkını ekonomik ve sosyal olarak rahatlatacak yatırımlara engel oldu, iş makinalarını yaktı, işçileri kaçırdı...

Peki PKK ne istiyor, asıl amacı ne? Terör sarmalına dolandığımız son olaylar sonrası Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan dünkü "AKP ve Kürtler Meselesi" başlıklı yazısında PKK'nın asıl amacını, PKK'yı yönetenlerin asıl isteğini resmen yazdı.

Dağda eli silahlı binlerce kişiye emreden, başta eroin ve kaçakçılıktan elde edilmiş milyonlarca avro'ya hükmeden PKK'lı yöneticileri "barış" keser mi? Asıl amaç ise yönetebilecekleri bir toprak parçası...

İşte Ahmet Altan'ın PKK'lıların asıl isteğini açık açık yazdığını dünkü yazısından ilgili bölüm; 

"Eğer “savaşı bitirme iradesinin gösterileceği” koşulların PKK tarafından yaratılmasını bekliyorsak, ben çok uzun bekleyeceğimiz kanaatindeyim.

PKK yönetiminin barıştan hiçbir çıkarı yok, altmış yaşına gelmiş, hayatının büyük bölümünü dağda geçirmiş, bugün binlerce silahlı insana hükmeden, milyarlarca avroluk bir servetin kontrolünü elinde tutan bu insanlara barışın vaat edeceği ne var?

Bugün sahip oldukları iktidardan daha büyük bir iktidar vaat edebilir misiniz?

Ancak onlara toprak vermekle mümkün bu.

PKK yönetimini barışa ikna etmek için onlara “tek parti rejimiyle” yönetecekleri bir toprak verilebilecek koşullar oluşana kadar bekleyecek miyiz?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.