PKK'nın sabotajı petrol akışını durdurdu

PKK'nın sabotajı petrol akışını durdurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK'nın Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’na düzenlediği sabotaj nedeniyle petrol akışının durduğunu açıkladı

 

Yıldız, sabotaj alanında alınacak güvenlik önlemlerinin ardından petrol akışının yeniden başlayacağını belirtti.

Bakan Yıldız makamında Bosna Hersek Enerji Madencilik ve Sanayi Bakanı Erdal Trhulj’u ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulün ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı’na saldırı düzenlediğini doğruladı. Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı’nın Irak’ın normalleşmesinin en önemli göstergesi olduğunun altını çizen Bakan Yıldız, “Türkiye’nin istikrarını Kerkük Yumurtalık Boru Ham Petrol Hattını patlatarak bozabileceklerini iddia eden bir kısım teröristler tarafından şu anda orada petrol akışı durdu. Orada yeterli güvenlik önlemleri alındıktan sonra tekrar akışa başlanacak ve bir kısım tamiratlar yapılacak. Irak petrolünün dünyaya açılan önemli bir kapısı olan Ceyhan Boru Hattı’ndan akışlar devam edecek. Buradaki petrol akışı Irak’ın normalleşmesinin en önemli göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Özelleşme ile ilgilide konuşan Bakan Yıldız, Maliye Bakanı ile görüştüklerini, bir kısım kararlar aldıklarını ve gerek elektrik dağıtımının gerekirse doğalgaz dağıtımının özel sektör marifetiyle dağıtılmasının kararlılığını sürdürdüklerini ifade etti. Ülke menfaati ve vatandaşımızın daha kesintisiz daha kaliteli enerji kullanması için özel sektörle yapılan toplantıların devam ettiğini ve beraber bir kurguya gidileceğini aktaran Yıldız, Akdeniz Elektrik, Gediz ve Boğaziçi Elektrik’in teminat mektuplarını bir buçuk kat artırarak tekrar ihaleye girdiklerini anlattı.

Kardeş iki ülkenin yatırım yapması için bir araya geldiklerini ifade eden Bakan Trhulj: “Son 120 yıldır Bosna Hersek’e farklı taraflar hakim olmak istiyor ve inanıyorum ki Bosna artık kendi yatırımlarını kullanılacak kıvama gelmiştir. Bugün burada yeni bir sayfa açacağız ve Bosna’ya yatırım yapmayı düşünen iş adamlarının bütün sorularına cevap vereceğiz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.