Mehmetçiğin elini güçlendirecek çözüm geliyor!

Mehmetçiğin elini güçlendirecek çözüm geliyor!

Terörle mücadele kapsamında mehmetçiğe Heron yardımından sonra PKK'ya karşı mehmetçiğin elini güçlendirecek Balonlu çözüm geliyor.

Özellikle Suriye ve Irak sınırından yapılan sızmalarla kırsal alanlarda yuvalanan teröristleri tespit etmeye yarayacak yeni gözetleme sistemi için ilk somut adımı İçişleri Bakanlığı attı.

Bakan İdris Naim Şahin, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na bir yazı göndererek istihbarat ve güvenlik alanlarında kullanılmak üzere 6 adet balon sisteminin alınmasını talep etti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, PKK'ya karşı Heron'lar gibi istihbarat toplama ve gözetleme amacıyla kullanılacak uçan balon alımı amacıyla çalışma başlattı. İçine termal kameralar, sensörler vb. teknik sistemler yerleştirilen uçan balonların ABD'de yıllardır sınır ihlallerinde kullanıldığı ifade edildi. Amerikan polisinin uyuşturucu, silah ve göçmen kaçakçılığı suçlarında uçan balonlu gözetleme sistemini tercih ettiği bildirildi.

KURŞUN İŞLEMEYECEK

Alımına start verilen uçan balonların 150 ile 300 metre yüksekliğe çıktığı ve 6-10 saat arasında havada kalabildiği belirtildi. Uçan balonlar kurşun geçirmez özellikte olacak. PKK'lı teröristler havada gördükleri balonları silahla vurup düşüremeyecek.

Balonlara termal kameralar ve sensörler monte edilecek. Balonlardan alınan görüntüler anında komuta merkezine aktarılacak. İçine konulacak sistemlerlerle birlikte uçan balonların her birinin fiyatının 200 bin dolardan bir milyon dolara kadar değiştiği kaydedildi.

Böylece, katır sırtında ağır silahlar taşıyarak sınırdan geçerek ve doğu-güneydoğuda kırsal alanda saklanan teröristlerin izine anında ulaşılacak. Anlık istihbarat elde edilmesi sayesinde küçük ya da kalabalık terörist gruplar sınırlardan sızınca tespit edilecek.

Yıl sonuna kadar alımı hedeflenen uçan balonların özellikle Suriye ve Irak sınırlarından yapılan illegal sızmalara karşı etkin olarak kullanılacağı ifade ediliyor. Üst düzey bir yetkili, "Uçan balonlu gözetleme sistemini salt sızmalara karşı kullanmayacağız.

Hakkâri, Şırnak, Tunceli, Diyarbakır gibi hareketli kırsallarda tim veya bölük seviyesinde gizlenen teröristlerin de yerlerini nokta olarak saptayacağız" dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.