O cenazeler toprağa verildi

O cenazeler toprağa verildi

Başbakan talimat verdi, Kazan Vadisi'nde ölen İranlı PKK'lıların cenazeleri Ağrı'da defnedildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi yakınlarındaki Kazan Vadisi'nde geçen ekim ayında gerçekleştirilen operasyonda öldürülen PKK'lılardan İranlı 6 teröristin cenazesi, İran'ın kabul etmemesi üzerine dün sınıra yakın olan Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde gömüldü.

İran uyruklu PKK'lı teröristlerin cenazeleri ile ilgili yaklaşık 2 aydır süren defin krizi, geçirdiği ameliyat sonrası ilk kez 15 Aralık perşembe günü Meclis'e gelen Başbakan Erdoğan'a, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık tarafından iletildi. Erdoğan'a önce geçmiş olsun dileğinde bulunan Sırrı Sakık daha sora 52 gündür Malatya'da morgda bekletilen İran uyruklu teröristin cenazelerini İran'ın kabul etmediğini bu nedenle ailelerinin cenazeleri ülkelerine götüremediklerini anlattı ve Türkiye'de toprağa verilmeleri için yardım istedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu görüşmenin ardından Adalet Bakanı Sadulah Ergin'e verdiği 'sorun çözülsün' talimatı yerine getirildi. Adalet Bakanlığı, İran uyruklu PKK'lıların cenazelerinin Malatya dışındaki bir ile de gömülebilmesinin yolunu açmak için Adli Tıp Kurumu Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti.

KONVOY EŞLİĞİNDE GÖTÜRÜLDÜ

Bunun üzerine İranlı teröristlerin cenazeleri, aileleri ve BDP'liler tarafından Malatya Adli Tıp morgundan alınarak Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne götürüldü. İranlı terörist Leyla Halîmî, Hasan Ali Pervizi, Gulale Yusufi, Geylani Reşidi, Sultan Ali Julide ve 4 Kasım'da Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Dervat Köyü kırsalında öldürülen Kemal Muhammedi'nin cenazelerini taşıyan konvoy, Diyadin girişinde asker ve polisler tarafından durduruldu.

Aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve Muş Milletvekili Demir Çelik ile bölge belediye başkanları ve BDP'li yöneticilerin bulunduğu konvoy kimlik kontrolü yapılarak geniş güvenlik önlemi altında ilçeye alındı. Hiçbir basın mensubunun alınmadığı mezarlığa getirilen teröristlerin cenazeleri saat 14.00 sıralarında yan yana açılan 6 mezara defnedildi. (DHA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.