PKK'ya darbe vuracak imza atıldı!

PKK'ya darbe vuracak imza atıldı!

"Türkiye'nin yanında kararlı bir şekilde ve geri adım atmaksızın yer almaya devam edeceğiz"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin veFransaİçişler Bakanı Claude Gueant terörle mücadelede somut işbirliği mekanizmalarını içeren anlaşmaya imza attı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant ve beraberindeki heyet ile görüştü. Görüşmenin ardından Şahin ve Gueant ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada iki ülke ilişkileri açısından önemli bir görüşmeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.Türkiyeve Fransa'nın dost ve müttefik iki ülke olduğunu söyleyen Şahin, "Dostluğumuzun kuvveti tarihten gelen yakın ilişkilerimizden kaynaklanmaktadır. Türkiye ile Fransa arasındaki ikili ilişkiler başta güvenlik, ekonomik ve kültürel olmak üzere her alanda giderek ivme kazanmaktadır" dedi.

Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için yapılan ziyaret ve temasların, ikili ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağı inancı ile, artarak devam edeceği inancında olduğunu söyledi. Fransa ile güvenlik alanında sürdürülen işbirliğine özel bir önem verdiklerini kaydeden Şahin, şöyle devam etti: "Hem Jandarma hem de Emniyet yani polis birimlerimiz arasında ilişkilerimiz iyi seviyede devam etmektedir. Biraz önce imzaladığımız iç güvenlik alanında işbirliği anlaşması ile bu güzel işbirliğini taçlandırmış ve hukuki bir zemine kavuşturmuş bulunmaktayız.Terörbaşta olmak üzere her türlü suçla mücadelede ortak tutum izlememizin ülkelerimize büyük yarar getireceği inancındayız."

Terörün, dini, milliyeti, ideolojisi olmadığını söyleyen Şahin; en seviyesiz ve canice suç olduğunu kaydetti. Şahin, "Bu nedenle terörün her çeşidi ile birlikte mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Türkiye PKK ve onun uzantısı oluşumlar başta olmak üzere her türlüterörle mücadeleetmekte kararlı; sürekli, çok boyutlu ve kapsamlı bir strateji izlemektedir" dedi. Şahin, bundan sonra da bu konudaki kararlılığın aynı şekilde sürdürüleceğini ifade etti.

Toplantının başında imzaların atıldığı anlaşmanın terörle mücadele yanında, sınır aşan organize suçlar, yasa dışı göçle mücadele, kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretinin önlenmesi, ekonomik ve mali suçlarla mücadele gibi geniş bir alanı kapsadığını aktaran Şahin, "Bu anlaşmanın ve ziyaretin zaten iyi düzeyde olan ilişkilerimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanmaktayım" ifadesini kullandı.

GUEANT: PKK İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN YANINDA KARARLI BİR ŞEKİLDE YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Konuk Bakan Claude Gueant ise Fransa'nın Türkiye'deki olağanüstü dönüşümü büyük bir dikkat ile izlediğini söyledi. Türkiye'nin uluslar arası alandaki etkinliğinin arttığını kaydeden Gueant, "Hatta dünyanın bu bölgesinde vazgeçilmez bir diplomatik aktör olarak kendisini ortaya koymakta ve gerçek bir barış yapıcı konumunu almaktadır" dedi. Türkiye ile imzalanan anlaşmanın Fransa'nın diğer ülkeler ile bu alanda yaptığı anlaşmaların kapsamının çok ötesine gittiğini aktaran Gueant, anlaşmanın operasyonel bir işbirliğine de kapıyı açtığını söyledi. Gueant, "Bu da teröre ve her türlü suça karşı birlikte tavır almayı da sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Anlaşmanın değişik alanlarda işbirliğine imkan tanıdığını dile getiren Gueant, "Hemen hemen tüm suç alanlarını kapsayana 18 değişik çalışma ve işbirliği alanı saptadık. Ama tabi ki bu alanların en başında teröre karşı edeceğimiz ortak mücadele yer alıyor" dedi.

Gueant şöyle devam etti: "Bu nedenledir ki bizler PKK terörizmine karşı mücadelede Türkiye'nin yanında kararlı bir şekilde ve geri adım atmaksızın yer almaya devam edeceğiz. Geçen yıl Fransa'da 38 PKK üyesini tutukladık. Bu yıl 32'yi buldu bu rakam. Bugün 10 kadar PKK üyesi Fransa'da hapisteler. Bu mücadelede asla gevşemeyeceğiz çünkü AB tarafından da terörist olarak kabul edilen bu örgütün Türk halkına çektirdiği acıların bilinci içindeyiz. Aynı zamanda Türk tarafının Fransa'da yakalanmış olan PKK üyelerinin iadesi konusunda da hassasiyet gösterdiğinin bilincindeyiz. Bu alanda Fransa'da kararları alan adli makamlardır. Ama biz bu alanda da çalışma ilişkilerimizi sıkılaştırarak, iade dosyalarının hazırlanmasını birlikte yürütmeyi kararlaştırdık."



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.