Annelerin Demirtaş'a öfkesi dinmiyor

Annelerin Demirtaş'a öfkesi dinmiyor

PKK'dan çocuklarını isteyen eylemci anneler 'Bazıları para karşılığında eylem yapıyor' diyen BDP lideri Demirtaş'a yanıt verdi: 'Hem çocuklarımızı götürüyorlar, hem de iftira atıyorlar'

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin eylemi sürüyor. Anneler, BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "para alıyorlar" iddiasına sert tepki gösterdi. Anneler, BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bazıları para karşılığında eylem yapoyor" iddiasına sert tepki gösterdi. Demirtaş'ın ajan olduklarını öne sürdüğü anneler "Biz ajan değil, yüreği yanan anneleriz" dedi. Kars'ın Kağızman ilçesinde kaçırılan lise öğrencisi kızı Sevda Buz'a kavuşma umuduyla Diyarbakır'daki oturma eylemine katılan anne Birnaz Buz, "Komşumdan aldığım borç parayla eyleme geldim. Diyarbakır'da kalacak bir yerimiz dahi yok. Biz ajan değiliz. Kimseden para almadık. Çocuklarımızın üzerinden para kazanacak kadar onursuz insanlar asla değiliz. Yüreği yanan anne olarak buradayız" dedi.

"O SÖZLERİ DUYUNCA UYUMADIM"

Veysel Çapa ise 19 yaşında.. Dicle Üniversitesi'nde okurken 7 ay önce kandırılarak dağa götürülen gencin annesi Meral Çapa, "Selahattin Demirtaş ile görüşen anneler arasındaydım. Bize büyük umutlar vermişti. Ancak, son açıklamasıyla bizi yüreğimizden vurdu. İçimizi kanattı. Eyleme ara veren aileler arasındaydım. Ama Demirtaş'ın sözleri üzerine sabaha kadar uyumadım. Yürek yakan bu sözleri üzerine buraya gelip eyleme yeniden başladım" diye konuştu.

"BORÇ PARAYLA EYLEME GELDİM"

Erzurum'da çobanlık yaparak geçimini sağlayan ve eyleme gelebilmek için 3 ineğini satan Lütfiye Bozoğlu da Demirtaş'a öfkesini şöyle ifade etti: "Biz ekmek teknemizi satarak, buraya geldik. Kimsenin parasına ihtiyacımız yok. Biz anneyiz" dedi. Bir yıl önce 15 yaşında dağa çıkan Zehra Yapıcı'nın annesi Mukaddes Yapıcı ise "Biz ajan değiliz, hiç kimseden de para almamışız. Hem çocuklarımızı götürüyorlar hem de iftira atıyorlar. Oylarımızla o koltuğa oturdular. Oy verdik onlara, ama biz çocuklarımızı dağa götürsünler demedik" diye tepki gösterdi.(Sabah)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.