PKK ve Esed'in şok işbirliği

PKK ve Esed'in şok işbirliği

İstihbarat kaynakları, PKK’nın Kandil ve Zap kamplarından yüzlerce teröristin tırlarla Suriye’ye taşındığını tespit etti.

İstihbarat kaynakları, PKK’nın Kandil ve Zap kamplarından yüzlerce teröristin tırlarla Suriye’ye taşındığını tespit etti. PKK’lılar, muhaliflerle çatışmaya devam ediyor.
 
Suriye lideri Beşar Esad’a destek veren PKK, Kuzey Irak’taki ana karargahı olan Kandil ve Zap’tan yüzlerce teröristi Suriye’ye gönderdi. İstihbarat birimleri, PKK’nın Kandil ve Zap kamplarından yüzlerce kişi tırlar içerisinde silahlarıyla birlikte Irak’tan Suriye’ye geçtiğini belirledi. Irak’tan gelen PKK’lılar ile Suriye’dekilerle birleşince yaklaşık 6 bin örgüt mensubu Kilis ve köylerinin karşı tarafına düşen Suriye’nin Afrin bölgesindeki bazı kamplara yerleşti. Halep bölgesindeki helikopter hareketliliği devam ederken, PKK’lılar ile Esad karşıtı muhalifler arasında zaman zaman silahlı çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Afrin bölgesindeki 360 köyün büyük bir bölümünde PKK’lıların barındığı belirlendi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.