PKK'nın yeni eylemi tazı dönene infaz!

PKK'nın yeni eylemi tazı dönene infaz!

Şemdinli'de 20 gün devam eden operasyonlarda büyük kayıp veren PKK'nın, kaçmak ya da kamplara dönmek isteyen teröristleri infaz etmekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Yeni bir eylem tarzına başvuran PKK yönetimi, mensuplarından ölene kadar savaşmasını istiyor. Bunun aksini yapanlar, örgütün emirlerine uymadığı gerekçesiyle hain ilan ediliyor ve infaz edilecekleri belirtiliyor.

İran'ın Şehidan dağındaki kamplardan Türkiye'ye sızan PKK'lıların, örgüt yönetiminin geri çekilenleri 'hain' ilan ederek öldüreceği gerekçesiyle kaçmaktan korktuğu belirtildi. Zaman'a göre; Örgüt yöneticilerinin Şemdinli'den geri çekilmek isteyenleri bu yönde tehdit ettikleri telsiz görüşmelerinden deşifre edildi. Şehidan kampında bulunan örgüt yöneticilerinin bazı telsiz konuşmalarında alan sorumlularına iletilmek üzere, 'dönseler burada ölecekler, dönmesinler' şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.

ŞEMDİNLİ OPERASYONU TAMAMLANDI

Güvenlik birimlerine göre PKK, 8 ay önce alınan bir karar doğrultusunda yeni bir eylem tarzına başvurdu. Buna göre, örgüt mensuplarından ölene kadar savaşması isteniyor. Çatışma ya da baskın sırasında geri çekilmek ya da kaçmak kesinlikle yasaklanıyor. Bunun aksini yapanlar, çatışma sırasında örgütün emirlerine uymadığı gerekçesiyle hain ilan ediliyor ve infaz edileceği belirtiliyor. Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde kurtarılmış bölge oluşturmak için büyük gayret gösteren ancak güvenlik güçlerinin karşı koymasıyla bunu yapamayan örgütün, yeni eylem tarzını ilk kez denediği kaydedildi. Örgütün daha sonra bu eylem tarzını Geçimli Jandarma Karakolu'na yaptığı baskında uyguladığı belirtiliyor. Geçimli'de öldürülen bazı örgüt mensuplarının, canlı bomba mantığıyla hareket ederek, öldürülene kadar geri adım atmadığı belirtiliyor. Bazı örgüt mensuplarının roketlerle, bazılarının da el bombasıyla yoldan karakola doğru yönelmesi bu eylem tarzının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.