Erdoğan'a karşı kürt kartını oynayacak

Erdoğan'a karşı kürt kartını oynayacak

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Kürt kartını oynamaya hazırlandığını iddia etti

Gazetenin iddiasına göre, Esad geçen Nisan ayında “PKK’nın Suriye versiyonu“ PYD Lideri Muhammed Salih Müslim’in Suriye’ye dönüşüne izin vererek, ülkenin resmi muhalefet hareketinin de başkan yardımcısı olmasına da yeşil ışık yaktı. Ayrıca daha önce PYD’yi baskı altında tutan Esad’ın “ipleri gevşettiği”ni yazan gazete, bundan faydalanan örgütün de bir vatandaşlar komitesi oluşturmak için seçimler organize ederek, “Batı Kürdistan Konseyi” seçtiğini vurguladı.
Gazete ayrıca, örgütün amasının Esad’ın devrilmesi durumunda özerk bir Kürt devleti kurmak olduğunu ileri sürdü. PYD’nin de aslında Esad rejiminden haz etmediği fakat muhaliflerin Türkiye’de güçlü olmaları nedeniyle Suriye hükümeti yanında yer almayı ve bunu lehine kullanmayı tercih ettiği belirtildi. Gazete Esad’ın da bu durumdan faydalandığını ve “bu şekilde Erdoğan’ı, Suriye konusundaki tutumu nedeniyle açıkça cezalandırmak istediğini” yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.