PKK hep o anlarda bunu yapıyor

PKK hep o anlarda bunu yapıyor

Dağlıca'da 8 askerin şehit edildiği saldırı, teröre çözüm yolunda esen bahar havasının hemen ardından gelmesi dikkat çekici.

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM-Türkiye ateş çemberine mi alınıyor? Türkiye'de ne zaman iç barışa yönelik adım atılsa birileri yine ortalığı karıştırıyor. Yine öyle oldu. Dağlıca'da 8 asker şehit edildi. PKK yine Erdoğan dışarıdayken saldırdı.

BAHAR HAVASI ESİYORDU

Saldırının zamanlaması dikkat çekici. Kürtçe seçmeli ders oldu. CHP'nin teröre ilişkin yeni yol haritasına AK Parti sıcak bir el uzattı. Diyarakır Bağımsız Milletvekiyi Leyla Zana, sorunun çözümünde umut bağladığı Başbakan Erdoğan için "bu sorunu Erdoğan çözer" ifadelerini kullandı. Tam da bu ortamda Bülent Arınç, "Öcalan'a ev hapsi olabilir" çıkışı geldi. Mesut Barzani'nin PKK'nın terör üssü Kandil'i "izole" edeceği yönündeki haberler yayılmaya başlandı. Barzani ile Ankara'nın arası hiç olmadağı kadar iyi. Bu durumda PKK, K. Irak'ta "ayrık otu" gibi duruyor.

ÖLDÜRMEYE PROGRAMLILAR

"İklimin yumuşaması" PKK'ya yönelen ve büyüyen kartopu gibi tehdit oluşturuyor. "Siyasetin" konuşulmaya başlanması, beraberinde PKK'nın tasfiyesi anlamına geliyor. Bunu bilen PKK, "kışkırtıcı" bir dille ayaklanmayı diri tutmanın her yolunu deniyor. Hal böyle olunca öldürmeye, yıkmaya, yakmaya, borçlu bir yapıya dönüşmüş durumdalar. Dolayısıyla PKK'nın "varlık gerekçesi" karşı tarafı yıkmak üzerine kurulu.

 

İİlginç zamanlama
PKK'nın terör saldırıları son dönemlerde hep Başbakan Erdoğan’ın yurtdışı gezileriyle, özellikle de ABD Başkanı ile bir araya geleceği tarihlere denk gelir oldu. Hürriyet.com.tr'den Zeynep Gürcanlı, o saldırıların tarihlerini sıraladı.

-8 Haziran 2004: Erdoğan'ın ABD gezisinde PKK ateşkes bozdu.
-7 Aralık 2009: Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Obama ile yapacağı görüşmesi öncesi Reşadiye'de 7 asker şehit edildi
-2010 Mayıs ayında Güney Amerika gezisinde İskenderun Deniz Komutanlığı'na saldırı düzenlendi. 6 asker şehit oldu.
-13 Nisan 2010'da Erdoğan Obama ile görüşürken Ladik'te polis otosuna saldırı düzenlendi ve 2 polis şehit oldu.
12 Eylül 2011'de Erdoğan Mısır'dayken, teröristler Şemdinli'de düğün bastı. 2 güvenlik görevlisi ve 3 vatandaş hayatını kaybetti.
20 Eylül 2011'de BM görüşmeleri için New York'tayken Ankara Kumrular Sokak'ta patlayan bomba 5 kişinin ölümüne neden oldu. Aynı günün gecesi Siirt'te 4 genç kızı ölüme götüren terör saldırısı gerçekleşti.
-24 Eylül 2011'de Siirt'in Pervari ilçesinde Belenoluk Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdı. O sırada Erdoğan'ın ABD'de temasarı sürüyordu. Çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu.

SURİYE'DE KCK'YI KURDULAR

Suriye'deki uzantısı PYD ile diğer Kürt gruplara kan kustuyorlar. Dahası KCK benzeri bir sistem kurdukları haberi geliyor. 7 ay önce Esad'ın istihbarat örgütü El Muhaberat'ın desteğiyle kurulan yapı, sınıra yakın Afrin bölgesinde kontrol noktaları kurdu. Kürt lider Meşal Fazıl Temo ve onun yeğeni Dr. Şerzad Hac Reşid'in öldürülmesi çarpıcı iki örnek.

PKK BÖLGEDE MARJİNALLEŞEBİLİR Mİ?

Birlikte yaşama reçetesinin öne çıktığı süreç, PKK'yı marjinalleştirebilir. İç ve dış şartlar PKK'yı dünya gözüyle de "terör örgütü" konumuna itiyor. Dağlıca'daki son saldırı PKK için kırılma noktası olabilir mi? Bunu zaman gösterecek. Kesin olan bir şey var ki örgüt, eser rüzgarın, kendileri için yıkıcı olacağını iyi biliyor.

HEDEF AK PARTİ

Örgütün üst düzey yöneticilerinden Bahoz Erdal, dün yaptığı açıklamada AK Parti hükümetinin Kürtleri yok etmek istediğini iddia etti. Kendi çöplükleri olarak gördükleri Güneydoğu'da, AK Parti'nin ötmesine tahammül edemiyorlar. BDP'nin ve PKK'nın hedefinde artık devlet yok AK Parti var. Soruna dair ne zaman iktidar partisinden ne adım atılsa, BDP'nin her şartta karşı çıkmasının altında bu neden yatıyor.

PKK puslu havayı seviyor aslında. Kritik dönemlerde "derin PKK" ya da PKK'nın kendisi, kan dökerek silahları konuşturan bir örgüt. Kaos ortamından beslenen bir yapıda olduklarının sayısız örnekleri mevcut.

BİNGÖL'DE 33 ASKERİN ŞEHİT EDİLMESİ

Sivil otobüslerle Malatya 'dan birliklerine giden 33 asker, 24 Mayıs 1993'te Bingöl-Elazığ karayolu Bilaloğlu köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından katledilmişti. Yine o dönem barışa en fazla yaklaşıldığı dönem olarak adlandırılıyordu.

ERDOĞAN ÖZÜR DİLEDİ, ÖCALAN KCK'YI YAZDI

Başbakan Erdoğan 2005'te Diyarbakır'daki tarihi konuşmada geçmişte yaşananlardan ötürü devlet adına özür dilemişti. Ne gariptir ki PKK, bu tarihten sonra yeniden silahlı saldırılarına hız vermiş ve ayın yıl Öcalan, "Kürdistan'ın anayasası" olarak KCK'yı kurdu.

AÇILIMA KURŞUN SIKTILAR

2007 seçimlerinde Güneydoğu'da büyük şok yaşayan terör örgütü, büyük karakol baskınları düzenledi. 2007 ve 2008'de kanlı Dağlıca, Çukurca, Hantepe, Aktütün saldırıları gerçekleşti.

Açılımın ilk döneminde PKK'dan sabotaj üstüne sabotaj geldi. 2009 yılının sonunda Kandil ve Mahmur kampından gelenlerin karşılandığı Habur'da, devletin uzattığı eli provoke ederek açılıma darbe vurmuşlardı. Yine iki ay sonra Tokat Reşadiye'de 7 askeri şehit etmişlerdi.

Yine belirli aralıklarla PKK, şehirlerde canlı bomba eylemleriyle terör estirdi. 12 Eylül 2010 referandumun hemen ardından Taksim'de intihar saldırısı düzenlediler.




Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.