PKK'ya Hizmetin Teyidi

PKK'ya Hizmetin Teyidi

Taraf Gazetesi Yayın Yönetmeni, bugün öyle bir yazı kaleme aldı ki, iddiaların az bile olduğunu ortaya koydu.

Taraf Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, “Kürt Mandela'sı ve Erdoğan” başlıklı yazısında, bebek katili teröristbaşına övgüler düzdü.

Öcalan'ı “Kürt Mandela'sı” ilan eden Altan, teröristbaşı için “star kumaşına sahip” diye yazdı. Ardından da, “tepki göstermeyin” dediği Öcalan'ın sonunda ev hapsine çıkacağını savundu.

Ahmet Altan'ın o skandal ifadeleri şöyle:

“Şunu da kabul etmek gerekir ki Öcalan siyaset sahnesinde "star" kumaşına sahip bir lider.
Öcalan'ı bir siyasi star yapan özelliği, gerektiğinde "susabilme" ve gözden kaybolmaktan korkmama yeteneğine sahip olması.

Ortalıktan çekilebiliyor, ama o ortada yokken bile "varlığı" hissediliyor.
Bunu bugün bu ülkede Öcalan'dan başka yapabilen kimse yok.
Herkesin "görünür" olabilmek için kendini parçaladığı, Türk ve Kürt liderlerin hiç durmadan konuştuğu bir ortamda, Öcalan "sustuğunda" da ağırlığını sürdürebiliyor.

"ÖCALAN GİDEREK MANDELA'YA BENZİYOR"
Üstelik Öcalan olabilecek en olanaksız koşullarda yapıyor siyasetini, on iki yıldır hapiste, onsuz da "savaşabildiğini" kanıtlamak isteyen PKK yöneticileri var, onu "silmek ve unutturmak" isteyen Türk siyasetçileri var, onu korkutmaya çalışan bir devlet var ve o sonunda herkesin kapısında toplandığı ve "çare" beklediği lider olma özelliğini sürdürüyor.

Bizimkine benzer "iç savaşların" yaşandığı ülkelerde barışı sağlayan lider daima tarihe geçti ve neredeyse her zaman bu "lider" isyan edenlerin arasından çıktı.

Güney Afrika'da Mandela, İrlanda'da Gerry Adams tarihe adlarını yazdırdılar.
Öcalan'ın kader çizgisi Mandela'nın kader çizgisine gittikçe daha çok benziyor.
Mandela da çok kanlı eylemlerin emirlerini vermişti, Mandela da uzun yıllar hapiste yatmıştı, Mandela da barış sürecini hapisten yönetmişti.”

"SONUNDA ÖCALAN EV HAPSİNE ÇIKACAK"
Ahmet Altan, yazısının devamında Öcalan'ın sonunda ev hapsine çıkacağını savundu.

Altan şu küstah ifadeleri kullandı: “Artık Öcalan'ı aşağılamaya, kendi halkı önünde küçük düşürmeye uğraşmaya, ona sürekli hakaret etmeye Türk tarafı bir son verse iyi olacak. Belli ki bir barış olacaksa onun altında Öcalan'ın imzası bulunacak. Ve, eninde sonunda, aynı Mandela'nın macerasında olduğu gibi Öcalan ev hapsine çıkacak.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum