Kadın militanlardan Kızıl Beritan isyanı

Kadın militanlardan Kızıl Beritan isyanı

PKK'da kadın teröristlerin çatışmalarda ölmesiyle başlayan kavga büyüyor. Örgütün kadın sorumlusu Zozan Çewlik, Fehman Hüseyin'e telsizden "Senin için Kızıl Beritan'dan başka kadının önemi var mıydı?" diye çıkıştı

PKK'da kadın teröristlerin çatışmalarda ölmesiyle başlayan kavga büyüyor. Örgütün kadın sorumlusu Zozan Çewlik, Fehman Hüseyin'e telsizden "Senin için Kızıl Beritan'dan başka kadının önemi var mıydı?" diye çıkıştı
 
Son 5 ayda 38 kadın teröristin çatışmalarda öldürülmesi üzerine PKK'da başlaya 'isyan' devam ediyor. Kadın teröristlerin başındaki Zozan Çewlik, Bahoz Erdal'a "Senin için Kızıl Beritan'dan (Bahoz Erdal'ın sevgilisi) başka kadının önemi var mıydı? O neden cephede yoktu" diye çıkıştı.
 
İstihbarat birimlerinin raporlarına göre, örgütteki kadın-erkek terörist çatladığının fitilini 24 Mart'taki çatışma ateşledi. Siirt ile Bitlis sınırındaki Çeltikli köyü kırsalında bir mağarada 15 kadın terörist öldürülürken, çatışmaların yaşandığı bölgedeki erkek teröristlerin kadınları bırakarak kaçtığı anlaşılmıştı. Bu duruma gösterilen tepki Kandil'deki kadın teröristlerin telsiz mesajlarına "Sizler birer korkak tavuksunuz" sözleriyle yansımıştı.
 
Kavganın son halkası geçen hafta eklendi. 10 Haziran'da Hakkâri'nin Çukurca ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada Viyan Cudi ve Zerin Zilan kod adlı İranlı iki kadın terörist öldürüldü.
 
İstihbarat raporlarına göre 17 Haziran günü örgütün Kandil'deki ana karargah komutanı Nurettin Sofi ile kadın teröristlerin kaldığı Harun kampı sorumlusu "Şafak Malazgirt" ile telsizde tartıştı. Sofi'nin telsizden iki İranlı teröristin öldürülmesi dolayısıyla baş sağlığı dilediği Malazgirt "Hiç gerek yoktû" karşılığını verdi.
 
Sofi'nin "Neye gerek yoktu" sözlerine ise Malazgirt "Anladığın zaman da gelecek" yanıtı verdi. Bu telsiz konuşmalarının ardından bu kez Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin ile örgütün kadın sorumlusu Koma Bejan telsiz kodlu Zozan Çewlik arasındaki telsiz konuşmaları yaşanan kavganın boyutlarını gösteriyor:
 
Hüseyin: Koma Bejan, duymuyor musun?
 
Çewlik: Biliyorsun duymadığımı
 
Hüseyin: Şafak Malazgirt arkadaşla konuşman gerek
 
Çewlik: Senin için Kızıl Beritan'dan (Fehman Hüseyin'in sevgilisi olan terörist Asiye Cihancezaevinde) başka kadının önemi var mıydı? Onu niye cepheye yollamıyordun?
 
Hüseyin: Konumuz o değil. Sen beni sorgulayamazsın
 
Çevlik: Yitirdiğimiz heval 38 oldu 5 ayda. Sorumlusu sizsiniz.
 
Kaynak: SIRIBERK ARSLAN / SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.