Çukurca'da PKK PJAK'la Takviye Edildi

Çukurca'da PKK PJAK'la Takviye Edildi

24 askerin şehit düştüğü PKK saldırısıyla ilgili hazırlanan istihbarat raporundaki çok çarpıcı bilgiler yer aldı. Ama bir tanesi çok dikkat çekici...

 

Önceki gün gerçekleşen ve 24 askerimizin şehit olmasına neden olan terör saldırısının perde arkası yavaş yavaş aralanmaya başladı.

Son saldırının ardından hazırlanan istihbarat raporunda çok çarpıcı bilgiler yer aldı. 24 askerin şehit olduğu saldırı öncesi istihbarat birimlerinin hazırladığı raporlarda, Genelkurmay tarafından bölgedeki birliklere zamanında bildirildiği ancak askerlerin şehit olmasına karakolların fiziki yapılarının yetersizliği, Org. Hasan Iğsız döneminde kurulan üs bölgelerinin yanlışlığı ve nihayetinde dünyanın vazgeçtiği küçük karakol sistemlerinin sürdürülmesin neden olduğu bildirildi.

Ancak bu saldırının perde arkasına ışık tutan istihbarat raporlarında ilginç bir noktaya da dikkat çekildi: 24 askerin şehit olduğu Çukurca saldırısını gerçekleştirenlerin önemli bir bölümünün İran’da faaliyetlerine son veren PJAK üyesi olduğu kaydedildi.

İşte o istihbarat raporunun gazetelere yansıyan bölümü;

Yeni Şafak’tan Abdulkadir Selvi’nin yazısından ilgili bölüm;

“Bir başka nokta baskına Feyman Hüseyin'in kampı Zap'tan gelenlerin PJAK mensubu olduğu tespit ediliyor.

Bölgede üstü örtülü bir savaş veriliyor. Ama kendi savaşını başka örgütler üzerinden vermeyi iyi bilen güçler, bizim topraklarımızda,bizim kimliğimizi taşıyanlarla bize karşı bir mücadele yürütüyorlar. Bunu PKK terörünü inkar etmek ya da Kürt sorununu yok saymak adına söylemiyorum.

Ama PKK'da Suriye-İran ekseninin ön plana çıkması, İsrail talimatlı Reşadiye ve İskenderun saldırıları bunu gözümüze sokuyor.”

Çukurca saldırısındaki zafiyetlere dikkat çekilen Bugün Gazetesi’ndeki haberde de İran’da faaliyetlerine son veren PJAK’ın militanlarının önemli bir bölümünün bu saldırıya katıldığı belirtiliyor.

“Son saldırının ardından hazırlanan istihbarat raporunda çok çarpıcı uyarılar yer aldı. Genelkurmay Başkanı’nın üs birliklerine küçük unsurlardan ziyade ‘güçlü büyük birlikler halinde konuşlanma’ emrinin zaman geçirilmeden uygulanması önerildi. Çukurca saldırısını gerçekleştirenlerin önemli bir bölümünün İran’da faaliyetlerine son veren PJAK üyesi olduğu vurgulanırken, PKK içindeki Suriyeliler ve İran arasında son dönemde güçlenen bağlantıya dikkat çekildi.”

PKK, PJAK’LA TAKVİYE EDİLDİ

Star’daki Çukurca haberinde de özellikle Kavaklı ve Kato’da yapılan son saldırılarla büyük darbe yiyen terör örgütü PKK’nın İran’da operasyonlarına son verilen PJAK ile takviye edildiği belirtiliyor…

“Zayıflatılan örgüt, İran’ın operasyonuyla dağılan PJAK’tan gelen militanlarla toparlanma süreci yaşamıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum