PKK Propagandası gibi twitler

PKK Propagandası gibi twitler

Gazeteci Tarık Toros, Ece Temelkuran ve Serdar Akinan'ın yaptığı haberlerle ilgili bakın neler yazdı neler...

Tarık Toros bugünkü yazısında Twitter üzerinden Akşam Yazarı Serdar Akinan, insanları galeyana getirecek, PKK propagandası sayılabilecek twitlerini deşifre etti.

Ocak ayı başında Ece Temelkuran'ın da böyle bir çalışma yaptığını hatırlatan Toros, Serdar Akinan'ın sadece Şemdinli ile ilgili değil, Malatya'daki olayla ilgili de yalan yanlış bilgiler gündem saptırmaya çalıştığını iddia etti.

İşte Tarık Toros'un Ece Temelkuran ve Serdar Akinan'ı deşifre ettiği bugünkü yazısı;

Bu yılın başlarında yazmıştım, 8 Ocak 2012.

Önce bunu hatırlatıp, yeni kahramanımıza bakacağız.

Hatırlayın, bir pazar günü "Cudi'de şiddetli çatışma var, Cudi bombalanıyor" diye ortalık ayağa kalkmıştı. Yalan haberi sosyal medyada yayan ve takipçilerini kışkırtan kişi "gazeteci" Ece Temelkuran'dı.

Öyle bir yaygara koptu ki, "Analar Cudi'ye gidiyor, kimyasala karşı koymaya" kadar abartıldı iş.

Temelkuran, Twitter'da onlarca mesajı paylaştı. İngilizce tweet'ler attı. O dönem 200 bine yakın takipçisi olunca (şimdi 330 bin) dedikodu büyüdü.

Aynı gün küçük bir gazetecilik çabasıyla bir iki telefon görüşmesi yaptım. Şırnak ve Cizre'de hem devlet yetkilileri ile hem de gazetecilerle konuştum. Bölgede gün boyu yaprak kımıldamamıştı. Kaynaklarım, "Tümüyle provokasyon, örgütün bölgeye militan toplama çabası" dedi.

Bunu Twitter'da da yazdım. Geçti gitti... Ama dumanı kaldı. Neyse ki, arzu edilmeyen şeyler olmadı. Belli ki, halkı sokağa dökme amaçlı bir söylentiydi üfürülen... Topa giren sözde "gazeteciler" körüklemekle kalmadı, olmamış hadiseye benzin döktü.

Ve Bugün Şemdinli

7 ay önce Cizre'de yapılmaya çalışılan, yine bir pazar günü Şemdinli için sahneye konulmaya çalışıldı.

Bu defa başrolde Serdar Akinan vardı. Akşam'da yazıyor. Şahsen merhabamız vardır. Geçenlerde Büyükada'da bir kafe açtı.

Aylar sonra durup dururken Suriye sınırını geçip Kamışlı'ya giren ilk gazeteci oldu. Daha sonra da Şemdinli bombasını patlattı.

Pazar sabahından itibaren Twitter'da PKK'nın Şemdinli'de Türk askerine ağır kayıplar verdirdiğini, köylerin örgüt kontrolüne geçtiğini, 60-70 askerimizin hayatını kaybettiğini yazdı. Hatta bölgedeki kaynaklarına dayanarak uçaklarımızın 17 kişilik özel timimizi vurduğunu iddia etti.

Bir yandan da Malatya'dan bildiriyor, "Sahurda ırkçı tertip olabilir. Slogan atan 500 kişi Aleviler'in evlerini boşaltmasını istiyor. 15 kişi bir evin içinde sıkıştı. Jandarma müdahale etmiyor" gibi mesajları paylaşıyordu.

Söz konusu gazetecinin 120 bin takipçisi olunca... Ve bu tip mesajlar çok sayıda kişi tarafından "retweet" suretiyle yayılınca, boyutları çok başka oluyor.
Neyse ki... Burada da korkulan olmadı.

Ece Temelkuran şimdi ne yapıyor?

Yıldıray Oğur dün Taraf'ta "Geriye AKP'yi köşeye sıkıştıracak tek bir güç kaldı: PKK" diye yazmış.

Görülen o ki, bazılarına göre iktidarı devirmek için ülkeyi karıştırmak dahil her yol meşru.

Meydan Serdar Akinan'a kalmışken Ece Temelkuran ne yapıyor diye baktım.

Twitter'daki son mesajı 11 Haziran 2012 tarihli: "Uzun, uzak bir seyahate çıkmalıyım. Sessizlik zamanı. Şansım yaver giderse bir süre yok olacağım. Zamanı gelince görüşmek üzere..." İsabet olmuş!..

Bugün 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.