Muhalif kürtleri muhaberata teslim ediyorlar

Muhalif kürtleri muhaberata teslim ediyorlar

Suriye'nin kuzeyinde kontrolü ele geçirmek isteyen PKK-PYD ittifakı, Esed yönetimine karşı mücadele eden Kürtleri kurduğu sözde mahkemelerde yargılıyor, sonra Muhaberat'a teslim ediyor.

Örgüt, birçok bölgede 'vergi' adı altında Suriyeli Kürtlerden haraç topluyor. Karşı çıkan Kürtler ya işkence görüyor ya da infaz ediliyor.

Esed yönetiminin desteğiyle Kürt nüfusun yoğun olduğu Kuzey Suriye'de kontrolü tamamen ele geçirmek isteyen PKK bağlantılı Demokratik Birlik Partisi (PYD) militanları, başta ilçeler olmak üzere kasaba ve köylere karakol ve kontrol noktaları kurarak terör estiriyor.

Muhalifler, köylerine PKK-PYD karakolu kurulmasına karşı çıkanların kaçırılarak ağır işkencelerden geçirildiğini, bir kısmının da suikast ve infazlara kurban gittiğini söylüyor.

Yeni Şafak'a göre; PKK-PYD militanları şehrin giriş ve çıkışlarında oluşturdukları kontrol noktalarında dışarıdan Suriyelilerin girişine de izin vermiyor. Tamamı silahlı olan PYD militanları, Kürtlerin Suriye'deki gösterilere katılmaması için kimlik kontrolleri yaparak halkı tehdit ediyor. PYD'nin saldırılarını engellemek isteyen muhalif Kürtler ise 'Özgür Suriye Ordusu' ve 'Silahlı Yerel Savunma Komitesi' saflarına katılıyor. Muhaliflere katılan Suriyeli Kürtler, PYD militanlarıyla çatışıyor.

MUHABERAT'LA İŞBİRLİĞİ

Halep'e bağlı 400 bin nüfuslu Afrin ile Kamışlı'nın kırsal bölgelerinde kontrolü ele geçirdiği iddia edilen PYD, Afrin başta olmak üzere Amuda, Ayn el Arap, Malikiye, Derbesiye ve Kamışlı'nın bazı bölgelerinde örgüt mahkemeleri kurdu. Bunun yanı sıra örgüt, birçok bölgede 'vergi' adı altında Suriyeli Kürtlerden zorla para topluyor. Yakalanan muhalif Kürt partilere mensup siyasi aktivistler örgütün kurduğu sözde mahkemelerde yargılanıyor.

KCK militanları, yakaladıkları muhalifleri mahkemeye çıkmadan önce hapishaneye dönüştürdükleri evlerde ağır işkence altında sorguluyor. Kurulan mahkemeler, Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat'la da işbirliği içinde çalışıyor. Özgür Suriye Ordusu'na destek veren ve maddi yardımda bulunmakla suçlanan muhalifler ise buralarda sorgulandıktan sonra Esed rejimine teslim ediliyor ve idam cezasına çarptırılıyor.

MUHALİFLERE SUİKAST

İddialara göre; geçen ay Afrin'de PYD militanları, Esed karşıtı Azadi Partisi'nin 10 üyesini gözaltında aldı. Silah zoruyla kaçırdıkları muhalifleri 'Özgür Suriye Ordusu'na destek vermek', 'Türkiye ve Barzani casusu olmakla' suçladı. Yine son dönemde, Esed ve PKK-PYD muhalifi birçok Kürt siyasetçi suikaste kurban gitti. PYD militanları, öldürülen Kürt siyasetçileri için "Türkiye ve Barzani ajanı" oldukları propagandası yapıyor. Bu nedenle birçok Suriyeli siyasetçi ve muhalif aktivist aileleriyle birlikte Avrupa ülkelerine sığınmak zorunda kaldı.

KARA LİSTE HAZIRLADILAR

PYD'nin düşman olarak gördüğü bazı muhalif siyasetçilerin isimleri, kontrollerindeki sınır kapılarında hazırlanan kara listede bulunuyor. Bu nedenle birçok kişi sahte pasaport ve kaçak olarak sınırı geçiyor. Öte yandan, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin yönetimine el koyduğu Kobani, Afrin, Derik, Tırbesıpi, Amude, Haseki kentlerinde, PYD Başkanı Salih Müslim'in katılımıyla konferans vererek 'Özerk Kürdistan' için halktan destek topladığı ortaya çıktı.

PYD'ye destek için Kandil'den 500 kişi gitti

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; terör örgütünün PYD'ye destek vermek için Kandil'den gönderdiği militanlarının yerleştiği bölgeler tespit edildi. Rakka ve Cenderis isimli iki ana kampın yanında Afrin ve Azaz şehirlerinde de kamp kuran örgüt üyelerinin, küçük yerleşim alanlarında da kampları bulunuyor. Suriye'deki kaos ortamının ardından sayılarında artış tespit edildiği ve bu rakamın yaklaşık 500 olduğu belirtildi. Teröristlerin halktan haraç aldığı da belirtiliyor. Öte yandan Kayseri Pınarbaşı patlaması faillerinin ve Kuşadası'nda yakalanan bombacının da yine bu bölgeden geldikleri tespit edildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.