PKK silah bırakmaya hazır ancak...

PKK silah bırakmaya hazır ancak...

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, abisinin İmralı'dan çıkartılıp ev hapsine alınması durumunda Kürt sorunun üç ya da beş ay içinde çözüleceğini söyledi.

Reuters haber ajansı ile bir söyleşi gerçekleştiren Öcalan, Türkiye'ye karşı mücadele eden PKK'lıların artık şiddet kullanarak amaçlarına ulaşamayacaklarına inandıklarını vurguladı ve Öcalan'nın İmralı'dan çıkarılması durumunda silahlarını bırakacağını iddia etti.

Öcalan, "Eğer Apo ev hapsine alınıp ve kendisiyle bir diyalog kurulsaydı bu sorun üç ya da beş ay içinde çözülürdü. PKK saflarından hiç kimse de buna karşı çıkmaz" dedi.

Apo ile üç yıldır herhangi bir teması olmadığını ve PKK saflarından 2004 yılında ayrıldığını söyleyen Öcalan yine de Kuzey Irak'taki kamplarda bulunan örgüt üyeleriyle bağlantıyı koparmadığını da belirtti.

Öcalan ayrıca, Güneydoğu'da özerklik için siyasi çözüm bulunamaması durumunda, bölgede 25 yıldır silahlı şekilde süren mücadelenin ortaya çıkardığı çözümsüzlüğün devam edeceğini de söyledi.

Öcalan, "İki taraf da bu savaşı kazanamaz, bu imkânsız... PKK'lılar darbe alsa bile, geride onların yerlerini doldurmak isteyen daha fazla insan bulunuyor. PKK kendini her zaman yenileyebilir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :