PKK Silvan saldırısını üstlendi

PKK Silvan saldırısını üstlendi

Diyarbakır Silvan'da yaşanan 13 askerin şehit ve 7 askerin yaralı olduğu saldırıyı PKK üstlendi.

PKK'nın şehir yapılanması olarak tanınan KCK ise terör örgütünün saldıryı üstlendiğini açıkladı.KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada “Görüldüğü gibi çift taraflı ateşkes olmadan çatışmaların ve kayıpların önüne geçilememektedir. Burada saldıran PKK değil, askerdir” denildi.

BAŞBAKAN'A ÇAĞRIDA BULUNDULAR

KCK Başbakan’a çağrıda bulunarak polisiye ve askeri operasyonların durdurulmasını istedi. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığı açıklamada, eylemsizlik pozisyonunda olmalarına rağmen son üç aydaki operasyonları sonucu 43 militanlarının hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu ölümler karşısındaki sessizliğe tepki gösterdi.

Silvan’daki çatışmaya ilişkin KCK’nin açıklaması şöyle:

Son dönemde operasyonların yaygınlaşması üzerine çatışmalarda da artış yaşanmaktadır. HPG’nin son üç ay içerisindeki kayıpları toplam 43’tür. Bu kayıplar, eylemsizlik kararımız olmasına rağmen Türk ordu güçlerinin geliştirdiği saldırı ve operasyonlar sonucunda olmuştur.

Hareketimiz, birçok kere uyarıda bulunmasına rağmen operasyonlar hızından bir şey yitirmeden genişleyerek devam etmektedir. 14 Temmuz 2011 tarihinde Türk ordu güçlerinin verdiği kayıplar da tamamen yapılan operasyonların bir sonucudur. Zaten HPG bu çatışmadan bir gün önce bölgedeki operasyonların durdurulması çağrısı yapmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.